- Broren min er like fortvilet som meg over situasjonen

Storebroren til Emil er sjefsmører for skiskytterne.

BRØDRE I TRØBBEL: Emil Hegle Svendsen (t.h.) er 100 prosent sikker på at han tapte en medalje lørdag på grunn av dårlige ski. Storebror Morten er sjefsmører for landslaget, og lover at gutta skal få gode ski på fellesstarten i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRØDRE I TRØBBEL: Emil Hegle Svendsen (t.h.) er 100 prosent sikker på at han tapte en medalje lørdag på grunn av dårlige ski. Storebror Morten er sjefsmører for landslaget, og lover at gutta skal få gode ski på fellesstarten i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (28) er 100 prosent sikker på at han tapte en OL-medalje på grunn av dårlige ski på 20-kilomteren torsdag.

I frustrasjonen fløy det en del gjenstander veggimellom da han kom tilbake på hotellet.

- Min tøffeste kveld - Ikke engang i mine villeste fantasier hadde jeg sett for meg at med 95 prosent treff i OL, skulle jeg sitte igjen med en niende- og to sjuendeplasser. Jeg er kommet over det nå, men den kvelden er den tøffeste jeg har hatt i min karriere. Det skal jeg innrømme, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Ansvarlig for skiene hans: storebror Morten Hegle Svendsen.

- Jeg tar overhodet ikke noe ut over smøreteamet. Jeg vet at de jobber på spreng. Morten og de andre smørerne er like fortvilet som meg over situasjonen. De synes dette er sinnssykt kjipt.

- Og Morten og jeg er veldig profesjonelle på den biten. Jeg lar det ikke gå ut over han, og han sier at jeg må være ærlig og bare komme med kritikk. Vi vinner sammen, og vi taper sammen, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Gjennombrudd - Tør du stole på at du har gode ski på fellesstarten i morgen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer