BRØDRE I TRØBBEL: Emil Hegle Svendsen (t.h.) er 100 prosent sikker på at han tapte en medalje lørdag på grunn av dårlige ski. Storebror Morten er sjefsmører for landslaget, og lover at gutta skal få gode ski på fellesstarten i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRØDRE I TRØBBEL: Emil Hegle Svendsen (t.h.) er 100 prosent sikker på at han tapte en medalje lørdag på grunn av dårlige ski. Storebror Morten er sjefsmører for landslaget, og lover at gutta skal få gode ski på fellesstarten i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Broren min er like fortvilet som meg over situasjonen

Storebroren til Emil er sjefsmører for skiskytterne.

SOTSJI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (28) er 100 prosent sikker på at han tapte en OL-medalje på grunn av dårlige ski på 20-kilomteren torsdag.

I frustrasjonen fløy det en del gjenstander veggimellom da han kom tilbake på hotellet.

- Min tøffeste kveld - Ikke engang i mine villeste fantasier hadde jeg sett for meg at med 95 prosent treff i OL, skulle jeg sitte igjen med en niende- og to sjuendeplasser. Jeg er kommet over det nå, men den kvelden er den tøffeste jeg har hatt i min karriere. Det skal jeg innrømme, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Ansvarlig for skiene hans: storebror Morten Hegle Svendsen.

- Jeg tar overhodet ikke noe ut over smøreteamet. Jeg vet at de jobber på spreng. Morten og de andre smørerne er like fortvilet som meg over situasjonen. De synes dette er sinnssykt kjipt.

- Og Morten og jeg er veldig profesjonelle på den biten. Jeg lar det ikke gå ut over han, og han sier at jeg må være ærlig og bare komme med kritikk. Vi vinner sammen, og vi taper sammen, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Gjennombrudd - Tør du stole på at du har gode ski på fellesstarten i morgen?

- Helt trygg er jeg ikke. 100 prosent sikker kan du aldri være, men smørerne jobber på spreng, og nå mener de at de har fått et gjennombrudd. Så får vi bare stole på det.

- Når mindre nasjoner, som har mye mindre ressurser enn oss, har klart å finne ut av det, så bør vi også klare å finne ut av det, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Har noen teorier Morten Hegle Svendsen legger ikke skjul på at situasjonen er krevende, men hevder overfor Dagbladet at de tror de har funnet ut av problemene.

- Vi jobber ut fra noen teorier som vi skal teste, og vi er sikre på at gutta skal gå gode ski på fellesstarten i morgen.

- I hvor mange renn kan dere slå dere på brystet og si at vi hadde gode ski?

- Først og fremst jaktstarten til jentene. Der var det veldig bra. Ole har vel også hatt gode ski i to renn her. For øvrig har det vært for dårlig, det må vi innrømme, sier Morten Hegle Svendsen til Dagbladet.