Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Broren om gull-bragden:
- Uutholdelig spennende

Øystein Bråten vant OL-gull i slopestyle.

GULLKLEM: Øystein Bråten og storebror Gjermund og Andreas Håtveit.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GULLKLEM: Øystein Bråten og storebror Gjermund og Andreas Håtveit. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Storfavoritt Øystein Bråten leverte allerede i sitt første run, og ble olympisk mester i slopestyle natt til søndag.

I møte med pressen slet 22-åringen med å holde tårene tilbake - og fikk en bamseklem av storebror Gjermund.

Det var bare én av mange klemmer han hadde rukket å få i løpet av den snaue timen han hadde rukket å være olympisk mester, men han sier selv til Dagbladet at dette var den beste.

- Den klemmen jeg fikk av Gjermund var den beste. Jeg måtte gråte litt. I alle fall da jeg så Gjermund og Andreas (Håtveit) her. Da var det vanskelig å holde tilbake, sier han.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Gjermund Bråten er tidligere profesjonell snowboarder, som nå er ekspertkommentator for Eurosport.

- Jeg var veldig nervøs fra run to og tre. På det tredje var det helt uutholdelig, sier Gjermund til pressen i målområdet.

Forbilder

Bråten takket Andreas Håtveit - fjerdeplass i samme øvelse fra 2014 - og storebror Gjermund.

- Han har to forbilder i oss, men det er ikke nok til å komme til verdenscupen, en gang. Han må legge inn masse treningstimer. Det er det bare han som har gjort, sier Gjermund Bråten.

Sammen med bror Hallgeir har de tre lekt seg med snowboard og ski hjemme på Torpo siden de var små.

- Han har jobba mer enn de fleste. Han har huet på plass i konkurranser, i tillegg. Han max-er alle elementer, og gjør såpass vanskelige triks på alle elementene. Kjørerne bruker rails for å komme seg ned til hopppene, og tar lett på det. Men det er der han vinner det. Da vinner han i bånn, og. Det finnes ikke noe større enn dette, sier Bråten.

PALLEN: Nick Goepper, Øystein Bråten og Alex Beaulieu-Marchand. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
PALLEN: Nick Goepper, Øystein Bråten og Alex Beaulieu-Marchand. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Perfekt run

Bråten var best av de norske i kvalifiseringen, og var med 93,80 i det andre runnet nummer fire. 22-åringen, som for alvor slo igjennom i fjor vinter med to X-Games-titler, var en av de første som leverte et nærmest feilfritt run i finaleomgangen.

Bråten, som avsluttet med en dobbel tail der han bytter grab underveis, fikk hele 95 poeng i sitt første run. Enda var det et par småting å pirke på.

Da var det foreløpig fritt fram for at han kunne øke risikoen i følgende run. I det andre feilet han på railsene, og safet inn.

Bråten har for vane å levere i siste run, selv om det denne gangen strengt tatt ikke var nødvendig. Igjen var risikoen stor, og Bråten falt i siste forsøk.

Likevel holdt det altså til gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!