– Broren pågrepet

I et intervju med hviterussiske Tut bekrefter Nikita Domratsjev, broren til Ole Einar Bjørndalens kone Darja Domratsjeva, at han ble pågrepet søndag, anklaget for å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner.

PÅGREPET: Nikita Domratsjev ble søndag 11. oktober pågrepet av hviterussisk politi, som følge av store demonstrasjoner i landet. Video: Euroradio / Tut.By Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har jevnlig pågått demonstrasjoner i Hviterussland etter presidentvalget i august. Det vant Aleksandr Lukasjenko, da han fikk drøyt 80 prosent av stemmene.

Søndag ble hele 580 personer pågrepet, ifølge menneskerettighetssenteret Vesna. Det skriver det russiske nyhetsbyrået Tass. Overfor avisa Tut avslører Nikita Domratsjev at han er en av dem.

Domratsjev, hvis søster er Darja Domratsjeva, fire ganger OL-vinner og Ole Einar Bjørndalens kone, er allerede løslatt. En video publisert av samme nettsted viser selve pågripelsen.

- Truet meg

Nikita Domratsjev forteller til avisa at han syklet langs en sykkelsti i Minsk på vei for å besøke mora, da han så uniformert politi løpe mot ham.

- Jeg ble redd og snudde, men rundt hjørnet på bygningen møtte jeg en annen gruppe offiserer. De dyttet meg av sykkelen og uten å forklare hvorfor, begynte de å slå meg, sier Domratsjev.

Han sier han var bekymret for sykkelen sin, som han verdsetter høyt. Men Domratsjevas bror hevder betjentene så kastet ham inn i en minibuss.

- De truet meg og stakk meg med en batong. Jeg så ingenting etter slagene mot fjeset. På et tidspunkt trodde jeg at jeg hadde blitt blind, og spurte om de kunne ringe ambulanse, sier Domratsjev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer