JUBEL: Harry Kane var overlykkelig etter å endelig ha scoret i august. Foto: Rob Sambles/frozen In Motion/rex/shutterstock
JUBEL: Harry Kane var overlykkelig etter å endelig ha scoret i august. Foto: Rob Sambles/frozen In Motion/rex/shutterstockVis mer

Premier League

Brøt august-forbannelsen etter 15 kamper og 1000 minutter

Endelig satt den i august måned for Harry Kane.

  • Tottenham - Fulham 3-1 (1-0)

Kun tittelutfordrerne Liverpool og Chelsea har brukt mer penger på nye spillere enn Fulham gjennom sommerens overgangsmarked.

London-klubben rykket opp fra Championship før årets sesong, og har brukt i overkant av én milliard kroner på forsterkninger. Målsettingene er klare: Fulham skal ikke ned igjen til nivå to.

Den enorme pengebruken står i sterk kontrast til lørdagens motstander og London-rival, Tottenham. De er den eneste klubben i Premier Leagues historie som verken har kjøpt eller solgt en spiller i et overgangsvindu på sommeren.

Drømmetreff

Pengebruken til tross, det er Tottenham som er det etablerte Premier League-laget av de to, og det var også nord-londonerne som tok grep fra start.

Etter bare seks minutter burde Lucas Moura ført hjemmelaget, som for øvrig fremdeles spiller på Wembley, i ledelsen. Ben Davies fikk slått hardt inn fra venstre, men fra kloss hold styrte brasilianeren ballen en liten meter utenfor. Minutter etter kom han alene med keeper, men Moura fikk et dårlig touch, og tapte duellen om ballen.

Fulham var nære ved Tom Cairney ved en anledning, men bortsett fra det var det Tottenham som styrte gjennom de første 45 minuttene. Christian Eriksen var svært nære scoring, Harry Kane forsøkte seg, det samme gjorde Toby Alderweireld. Til slutt var det Moura som fikk rettet opp for de svake avslutningene i starten av omgangen.

To minutter før pause endte ballen opp i returrommet, og der dukket angriperen opp. Moura fyrte løs, og ballen skrudde perfekt opp i det lengste krysset, via stolpen og inn. En drømmeavslutning fra brassen.

Mitrovic-scoring

Fulham gikk kanskje slukkøret i garderoben, men Slavisa Jokanovic må ha kommet med noen oppmuntrende ord i garderoben i pausen.

For bare to minutter etter sidebytte sendte Aleksandar Mitrovic av gårde et skremmeskudd. Serberen fyrte av fra like utenfor 16-meteren, og ballen smalt i stolpen. Dessverre for ham, forsvant den ut av farlig sone og ikke inn i mål.

Mitrovic måtte imidlertid ikke vente lenge før den endelig satt.

Fulham spilte seg fint ut av Tottenhams press, og kom til innlegg fra venstrekanten. Ryan Sessegnons avslutning var ikke imponerende, men i stedet for mål, fant den Mitrovic. Han lå på gresset, men fikk akkurat karret seg opp til å nikke ballen inn bak Hugo Lloris.

Mitrovic har vært i fryktinngytende form for Fulham siden han kom på lån i forrige sesong:

Innhopp for Johansen

Stefan Johansen er blant spillerne som har blitt rammet hardest av Fulhams kjøpefest. To av de største signeringene har kommet på midtbanen, og nordmannen har blitt henvist til benken.

Etter 73 minutter ble han byttet inn mot Tottenham og etter 74 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Det var imidlertid ikke Johansens feil, men ene og alene Kieran Trippiers fortjeneste. Backen curlet et frispark perfekt i hjørnet fra over 20 meter - akkurat som han gjorde i semifinalen i VM mot Kroatia.

Kun tre minutter etter økte Tottenham ledelsen til 3-1 - og endelig satt den for Harry Kane.

Forbannelsen brutt

Harry Kane er nok lei av å høre om at han aldri har scoret i august måned. Spissen er ligaens mestscorende spiller de siste fire sesongene, og har blitt toppscorer to ganger. Likevel bruker han alltid å få en treg start på sesongen.

I seriepremieren mot Newcastle gikk Kane målløs av banen, og mot Fulham så han lenge ut til å lide samme skjebne.

Nå trenger han derimot ikke å høre mer prat om en påstått august-forbannelse. Etter 15 kamper og drøyt 1000 spilte minutter scoret han endelig i august.

Superspissen fikk ballen servert av Erik Lamela innenfor 16-meteren, dro en skuddfinte, og fikk bredsidet ballen sikkert i det lengste hjørnet. Da brøt både han, lagkameratene og publikum ut i vill jubel.