Brøt Boassons seiersrekke - får sykle tempo i VM

Norgesmester Reidar Borgersen (32) blir Norges eneste deltaker.

GODT FORNØYD: - Veldig fornøyd med å bli tatt ut til VM på tempo, skriver Borgersen på sin Twitter-profil.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GODT FORNØYD: - Veldig fornøyd med å bli tatt ut til VM på tempo, skriver Borgersen på sin Twitter-profil. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norgesmester Reidar Borgersen (32), som brøt Edvald Boasson Hagens (25) imponerende NM-seiersrekke i temposykling, blir Norges eneste deltaker alene mot klokka i VM.

Den tidligere NM-vinneren på skøyter deltok også i fjorårets VM-tempo i København, men var ikke i nærheten av toppene. Målet er å forbedre 43.-plassen, nesten seks minutter bak verdensmester Tony Martin fra Tyskland.

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er for lengst tatt ut til fellesstarten i Limburg-mesterskapet. Den tredje plassen står mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen (tas ut etter Vuelta a España).

Boasson Hagen satser alt på fellesstarten i VM og gjør ikke som i OL; tråkker temporittet i tillegg.

I NM for to måneder siden ble Boasson Hagen slått med 11 sekunder av Joker-Merida-rytter Borgersen over 50 kilometer. Før det hadde Sky-proffen fem tempotitler på rad.

- Reidar har løftet seg betraktelig siden i fjor. Kjører han en like god tempo i VM som han gjorde i NM, bør det holde til topp 15 og kanskje enda bedre, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.

I kvinneklassen ble tre ryttere tatt ut onsdag: Lise Nøstvold, Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen. Sistnevnte skal sykle kvinnenes temporitt.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer