Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøt Boassons seiersrekke - får sykle tempo i VM

Norgesmester Reidar Borgersen (32) blir Norges eneste deltaker.

GODT FORNØYD: - Veldig fornøyd med å bli tatt ut til VM på tempo, skriver Borgersen på sin Twitter-profil.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GODT FORNØYD: - Veldig fornøyd med å bli tatt ut til VM på tempo, skriver Borgersen på sin Twitter-profil. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norgesmester Reidar Borgersen (32), som brøt Edvald Boasson Hagens (25) imponerende NM-seiersrekke i temposykling, blir Norges eneste deltaker alene mot klokka i VM.

Den tidligere NM-vinneren på skøyter deltok også i fjorårets VM-tempo i København, men var ikke i nærheten av toppene. Målet er å forbedre 43.-plassen, nesten seks minutter bak verdensmester Tony Martin fra Tyskland.

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er for lengst tatt ut til fellesstarten i Limburg-mesterskapet. Den tredje plassen står mellom Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen (tas ut etter Vuelta a España).

Boasson Hagen satser alt på fellesstarten i VM og gjør ikke som i OL; tråkker temporittet i tillegg.

I NM for to måneder siden ble Boasson Hagen slått med 11 sekunder av Joker-Merida-rytter Borgersen over 50 kilometer. Før det hadde Sky-proffen fem tempotitler på rad.

- Reidar har løftet seg betraktelig siden i fjor. Kjører han en like god tempo i VM som han gjorde i NM, bør det holde til topp 15 og kanskje enda bedre, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.

I kvinneklassen ble tre ryttere tatt ut onsdag: Lise Nøstvold, Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen. Sistnevnte skal sykle kvinnenes temporitt.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media