Brøt «magisk grense» med norsk hjelp

Eliud Kipchoge ble den første til å løpe et maraton på under to timer. Han fikk blant annet hjelp av Ingebrigtsen-brødrene, som sier det var helt vilt å være med på.

NY REKORD: Eliud Kipchoge (i hvitt) satte ny rekord. Med seg hadde han blant annet Jakob Ingebrigtsen (t.h.). Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix
NY REKORD: Eliud Kipchoge (i hvitt) satte ny rekord. Med seg hadde han blant annet Jakob Ingebrigtsen (t.h.). Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt lå til rette for at Eliud Kipchoge (34) skulle bli den første til å komme under den magiske «totimersgrensa» på maraton.

Godt hjulpet av 41 hjelpere, redusert luftmotstand ved hjelp av følgebil og perfekte forhold - klarte han den historiske bragden.

Kipchoge klokket inn på tiden 1:59:40,2 til stor jubel fra de mange frammøtte som sto rundt løypa for å være vitne til historie.

- Det er utrolig. Harer eller ikke. Næring fra sykler eller hvor, det spiller ingen rolle. Det er en enorm prestasjon, mente NRK-kommentator Jann Post på direkten.

Hovedpersonen var selvfølgelig veldig fornøyd etter løpet.

- Jeg føler meg bra. Jeg er så lykkelig over at jeg har klart å løpe på under to timer, at jeg kan inspirere andre folk til å tro det er mulig sier Kipchoge etter løpet.

Han omtaler kraftanstrengelsen som «et hardt løp». Etterpå takket han hjelperne for den gode jobben de la ned for å hjelpe ham.- De er de beste. Jeg ønsker å takke dem for at de ville hjelpe, sier Kipchoge, som mente det tøffeste med løpet var timene fra han sto opp i dag til han sto på startstreken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer