Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøt mareritt-rekka

Det så mørkt ut med tanke på Rosenborg-seier i dag også, men i sluttminuttene ble trønderne reddet av danske Carlo Holse.

ENDELIG SEIER: Rosenborg er under sterkt press om dagen, og fikk en sårt trengt seier borte mot Brann. Video: Fotball Media Vis mer
  • Brann - Rosenborg 1-2 (1-1)

Rosenborg er virkelig under press om dagen. Tre kamper uten seier endte med at Eirik Horneland trakk seg som trener i klubben. Inn kom Trond Henriksen som midlertidig trener, mens Mikael Dorsin bistår som assistent.

Brann er på sin side i storform, og har vunnet sine to siste kamper på overbevisende vis.

Det så lenge ut til at Rosenborg skulle gå på sitt fjerde poengtap på rad, men i sluttminuttene ble trønderne reddet av innbytter Carlo Holse som satte ballen i en bue over Brann-keeperen. Acosta-rot sørget for at ballen havnet i beina på dansken.

- Det betyr mye. En seier her kan vi virkelig bygge videre på, sier matchvinner Holse etter kampen til Eurosport.

Fra før av hadde Koomson satt 1-0 for bergenserne, mens Even Hovland utliknet på en dødball.

- Denne er tung. Jeg synes gutta fortjener ros, og jeg synes vi fortjener mer enn dette. Men sånn er fotballen, sier Lars Arne Nilsen etter kampen.

SCORET: Leke James havnet på scoringslista mot Stabæk. Her kan du se høydepunktene fra kampen. Video: Fotball Media Vis mer

Bamba var ikke fornøyd da han ble byttet ut, og han gikk rett i garderoben. Det setter ikke Brann-treneren pris på.

- Det er nok en frustrasjon der. Det er ikke sånn vi vil ha det. Jeg skal ta det med ham etter kampen, sier Nilsen.

En som er mer fornøyd etter kampen, er Rosenborgs vikartrener Trond Henriksen.

- Det var viktig for spillerne, RBK og Trøndelag å få tre poeng i dag. Vi spilte bedre enn tidligere i sesongen, selv om det ikke var fantastisk. Vi ble bedre og bedre i den andre omgangen. Det var fortjent, selv om det siste målet var litt «tur».

Henriksen forteller at han har hatt fokus på å tømme spillerne for negative holdninger de siste dagene, og innrømmer at det har vært tøft å oppleve en sesonginnledning hvor laget har spilt dårlig og de har fått mye «skit» i retur.

Reddet av Helland-dødball

Kampen startet forferdelig for trønderne. Brann scoret etter bare fem minutter spilt. Det var Gilbert Koomson satte ballen i nettet etter at Bamba fant ham fra dødlinja. Dermed sto det altså 1-0 til hjemmelaget.

Like etter var Brann nær 2-0 etter at Bamba satte ballen like utenfor André Hansens mål. RBK hadde på sin side ikke noe særlig å svare med.

Etter rundt 20 minutter spilt gikk Rosenborg på nok en smell - denne gang i form av skade. Samuel Adegbenro gikk ned for telling, og måtte byttes ut. Inn kom unggutten Emil Konradsen Ceide.

Etter hvert ble kampen ganske så sjansefattig, men helt på tampen av andre omgang slo Rosenborg tilbake. Pål André Helland slo en flott ball inn i feltet som ble styret inn av Even Hovland. Dermed sto det 1-1 til pause.

Skadesmell

Andre omgang startet også fartsfylt. Først fikk Islamovic to gylne muligheter - først ved en volley, deretter ved en heading.

Brann hadde også muligheter, men ingen av lagene noterte seg for scoring de første ti minuttene i andre omgang.

Utover i omgangen fikk vi en del potensielt store sjanser, men som manglet sluttproduktet for en eventuell scoring. Spesielt Rosenborg hadde en stor sjanse med Brann i ubalanse, der et svakt innlegg fra Helland hindret dem i en stor sjanse.

Brann gikk på en skadesmell da Daniel Pedersen måtte ut med skade. Det kunne se ut som at han slet med smerter i kneet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!