Brøt Mercedes-dominansen med «Neymar-magi»

- Jeg er så lykkelig.

TOK TETEN:  Felipe Massa. Foto: NTB Scanpix
TOK TETEN: Felipe Massa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brasilianske Felipe Massa i Williams brøt Mercedes-dominansen og sikret seg pole position i et formel 1-løp for første gang på seks år lørdag.

 Søndag har han beste startposisjon i Østerrikes Grand Prix, og han takket litt «Neymar-magi» for det.

- Jeg er så lykkelig over det som skjedde i dag for oss og for laget. Jeg er full av følelser nå. Å være den raskeste av alle er den beste følelsen en racerfører skal ha, sa Massa, som håper Brasil får suksess både på fotball- og racerbanen i dagene som kommer.

- Det skjer mye i Brasil i øyeblikket, og jeg håper vi kan bidra til underholdningen for alle som følger med på fotball-VM. Jeg er stor fotballtilhenger, sa han.

- Rett før jeg satte meg i bilen, ga min sønn meg en liten Neymar-figur. Jeg festet den til hjelmen.

Glede Williams-bilene har virkelig fått opp farten. Massas lagkamerat, finske Valtteri Bottas, fulgte opp og var nest best under lørdagens siste kvalifisering.

- Dette var en stor bedrift for oss. Selvsagt er det bare lørdag, men nå gleder jeg meg veldig til løpet, sa Bottas etter sin beste kvalifisering noensinne.

VM-lederen, tyske Nico Rosberg i Mercedes, ble bare nummer tre, mens hans lagkamerat Lewis Hamilton fikk problemer i den siste kvalifiseringen og ble uten tid.

Uventet - Jeg ventet ikke å se Williams foran meg i dag, men de gjorde en god jobb, sa Rosberg.

Med unntak av den forrige VM-runden i Canada har Mercedes-laget dominert stort denne sesongen. Det er første gang at ingen av lagets biler står i første startrekke.

Problemene synes å fortsette for tittelforsvareren. Tyske Sebastian Vettel ble bare nummer 13 i kvalifiseringen til søndagens GP-løp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer