Rankingbyks for Casper Ruud

Brøt ny barriere

Casper Ruud inne blant topp 60 i verden for første gang.

KLATRER: Casper Ruud fortsetter å imponere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLATRER: Casper Ruud fortsetter å imponere. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Casper Ruud har vendt tilbake til Norge etter noen hektiske, men svært innholdsrike uker.

Først imponerte han mange i Roma da han slo verdens 36. beste spiller, Nick Kyrgios, på grusen utenfor Stadio Olimpico. Kampen fikk oppmerksomhet verden rundt, men først og fremst fordi australieren mistet besinnelsen og kastet en stol inn på banen. Ruud holdt imidlertid hodet kaldt, men måtte til slutt gi tapt mot topp 10-spilleren Juan Martin del Potro i den neste runden. Men også her imponerte nordmannen, og viste at formen var god.

I Paris ble Matteo Berrettini utslått av Ruud i French Open. Italieneren er topp 30 i verden, og Ruud-feberen nådde nye høyder da Roger Federer ble motstanderen i neste runde. Sveitseren har vært i verdenstoppen i en årrekke og ble som forventet for sterk.

Før helga kom Ruud til semifinalen i Challenger-turneringen i Tsjekkia, og 20-åringens prestasjoner har ikke gått upåaktet hen.

SKRYTER: Roger Federer skrøt av det norske tennistalentet Casper Ruud etter oppgjøret i tredje runde av French Open. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Rankingbyks

På den nye ATP-rankingen, klatrer Ruud fire plasser. Han er nå rangert som verdens 59. beste spiller. Det er første gang han er inne blant topp 60 i verden.

Etter kampen mot Federer, kom verdensstjernen med en spådom for Ruuds videre utvikling.

- Han kommer til å få mer erfaring med å spille i de viktigste situasjonene. Jeg liker mye ved spillet hans. Han er god på grus, men jeg er sikker på at han er god på hard court også. Jeg er sikker på at han kommer inn blant topp 50 eller topp 20 snart, og alt er mulig når man kommer inn blant de 20 beste, fortalte han til Dagbladet etter kampen.

Det er fremdeles et stykke opp til pappa Christian Ruuds rankingrekord. Han var på sitt beste rangert som verdens 39. beste spiller - 20 plasser høyere enn det Casper er nå. Om Federers spådom går i oppfyllelse, vil derimot sønnen trone øverst i norsk tennishistorie.

Novak Djokovic er fremdeles nummer 1 i verden. Rafael Nadal og Roger Federer følger på de to neste plassene.