<strong>BLE SKJELT UT:</strong> Tone Angeltveit (innfelt), leder for Serieforeningen for kvinnefotball, sier hun synes det var veldig ubehagelig å bli skjelt ut av fotballpresident Yngve Hallén. Begge foto: Scanpix
BLE SKJELT UT: Tone Angeltveit (innfelt), leder for Serieforeningen for kvinnefotball, sier hun synes det var veldig ubehagelig å bli skjelt ut av fotballpresident Yngve Hallén. Begge foto: Scanpix Vis mer

Brøt sammen etter Hallén-utskjelling

Leder Tone Angeltveit i Serieforeningen for kvinnefotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På et møte med  Serieforeningen for kvinnefotball skal fotballpresident Yngve Hallén ha skjelt ut daglig  leder Tone Angeltveit så grovt at hun brøt sammen.

Fotballpresidenten ble i Dagbladet i går møtt med krass kritikk fra to av sine kvinnelige styremedlemmer. Hege Jørgensen og Hege Leirfall har meddelt valgkomitéen at de går av på forbundstinget til våren, på grunn av lederstilen til fotballpresident Yngve Hallén.

De har følt at deres kompetanse ikke blir tatt på alvor av fotballpresidenten.

Daglig leder Tone Angeltveit i Serieforeningen for kvinnefotball fikk føle Halléns vrede under et møte interesseorganisasjonen hadde med Hallén og daværende generalsekretær Paul Glomsaker på Ullevaal stadion for ett år siden.

Forlot møtet - Under en diskusjon om serieordningen i 1. divisjon for damer ville Hallén gjøre noen endringer, uten å gå veien om fotballtinget, hvor slike avgjørelser skal fattes. Da jeg fortalte han at det var en oppgave for tinget eksploderte han og skjelte meg ut. Det var veldig ubehagelig, sier Tone Angeltveit til Dagbladet.

Serieforeningen var også representert på møtet med styreleder Ulla Britt Wiig Kristensen, Else  Karin Stangeland, Elisabeth Reymert og Richard Jansen.

De forlot møtet i protest etter Yngve Halléns utblåsning.

- Jeg har jobbet i fotballen i 20 år, og har vært utsatt for mange hersketeknikker og tøffe tak. Men det er første gang jeg har følt meg så uvel, sier Angeltveit.

Bekrefter hendelsen Ulla Britt Wiig Kristensen er i dag leder i valgkomitéen i Norges Fotballforbund. På dette tidspunktet var hun medlem i komitéen som åtte måneder tidligere utpekte Yngve Hallén som ny fotballpresident etter Sondre Kåfjord.

Hun bekrefter historien overfor Dagbladet.

- Tone brøt sammen etter utskjellingen. Jeg husker ikke ordbruken eksakt, for vi ble alle helt satt ut. Yngve ba meg være med ut på gangen, og jeg ble med han. Jeg sa at man ikke kan oppføre seg sånn, og ba han be om unnskyldning, sier Ulla Britt Wiig Kristensen til Dagbladet.

Deretter ba Serieforeningen om et særmøte, hvor de besluttet å avslutte møtet med fotballpresidenten.

- Vi kunne ikke fortsette å snakke sammen i et slikt klima. Det var en ubehagelig stemning. Derfor ba jeg jentene forlate møtet sammen med Tone, mens jeg og Richard Jansen gikk tilbake til møterommet fordi vi hadde en annen viktig sak vi ville ta opp, sier Wiig Kristensen.

Hun synes denne saken er van skelig å snakke om nå, ettersom hun også er leder for komitéen som skal innstille en presidentkandidat til fotballtinget til våren.

Utsetter innstillingen - Vil episoden få noen konsekvenser for valgkomitéens innstilling av fotballpresident?

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi tar med alle vurderinger og med tanke på styresammensetning har vi hatt samtaler med mange, sier Ulla Britt Wiig Kristensen.

I utgangspunktet håpet valg komitéen å ha sin innstilling klar? 1. desember. Nå tror Wiig Kristensen at avgjørelsen vil drøye til utpå nyåret.

- Vi har store utfordringer foran oss. Det ser ut til at vi kan trenge litt mer tid etter det som har skjedd i det siste, bekrefter hun overfor Dagbladet.

Vurderer å trekke seg For en måned siden sa NFF-styremedlem Mette Christiansen til Dagbladet at hun ønsket en ny periode i styret. Nå er hun i tenkeboksen. Hun vurderer å tre ut av styret, i likhet med Hege Jørgensen og  Hege Leirfall.

- Jeg synes det er veldig synd at de to trekker seg. Det er to flinke jenter, med en kompetanse vi trenger i norsk fotball. Jeg legger ikke skjul på at vi har hatt våre utfordringer i styret, og jeg er nå i tenkeboksen i forhold til om jeg ønsker å  være med videre. Tvilen har blitt stadig sterkere nå i høst, sier Mette Christiansen til Dagbladet.

- Emosjonelt på begge sider av bordet Fotballpresident Yngve Hallén bekrefter at temperaturen ble høy på det omtalte møtet.

- I utgangspunktet ønsker jeg ikke å kommentere gamle enkeltsaker, men jeg føler det er riktig å utdype dette.

- Vi hadde et møte om budsjettprosessen, og det ble emosjonelt på begge sider av bordet. Isolert sett er ikke det noe farlig, og jeg registrerer at dette kommer opp nå, lenge etter at vi har lagt dette bak oss, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

Fotballpresidenten påpeker at de kom i mål med budsjettprosessen og han føler at NFF og kvinnefotballen er i en fin driv med ny strategi og at de sammen har staket ut en ny felles kurs.

- På generell basis kan jeg si at når organisasjoner går gjennom smertelige og nødvendige prosesser, så øker det sjansen for at noen får det vondt.

Hallén påpeker også at han og NFF siden har hatt flere gode møter med de samme partene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer