Brøt sammen i glede

Suverene Siren Sundby strålte som ei sol. Kjæresten Christopher Gundersen brøt sammen i gråt. Medaljeseremonien ble for sterk. Nå drar de sammen på surfeferie til Hawaii.

ATEN (Dagbladet): Siren Sundby har holdt seg rolig, avbalansert og nøktern hele uka. Selv ikke da hun som fersk olympisk mester møtte pressen like etter målgang, slapp hun seg helt løs. Men da hun fikk gullet rundt halsen, kom følelsene til gagns. Hun kastet blomsterbuketten til broren Christoffer, som sjøl seiler 49-er i OL.

-  Dette er fantastisk deilig. Det var så moro å høre nasjonalsangen, og det var jo så mange nordmenn på tribunen, sier hun.

Jubelen sto 112 medlemmer av Håndballens Venner for. De bestilte OL-turen før de norske håndballjentene ble slått ut.

Tårene var det Sirens kjæreste som sto for.

-  Jeg brøt jo helt sammen. Det overrasket meg litt. Jeg sitter jo her og sipper. Er helt dehydrert av tårer, sier han til Dagbladet.

Til Hawaii

Gundersen er sjøl verdensmester i Europajolle. Nå satser han mot Beijing-OL i 49-er. Paret har trent sammen i hele vinter. Europajolle er ikke OL-klasse for menn, og i Aten har Gundersen derfor vært for å støtte Sundby så godt han kan. Særlig da hun ble disket i den tredje seilasen tirsdag, var Gundersen god å ha.

Nå gleder han seg til å tilbringe kvalitetstid sammen med dama si. Sundby har sjøl lagt planene.

-  Nå blir det ferie. Jeg vil til Hawaii og surfe i tre-fire uker, sier hun.

-  Hun vil ha meg med. Jeg har noe skole å passe på, men det blir vel til at jeg drar, sier Christopher

Den første gullklemmen fikk han ikke før de møttes litt før klokka 23.00 i går kveld. Han fikk utdelt gullslips, og dro rett i gullmiddag med den norske gjengen.

-  Jeg har fått tatt litt på medaljen også, sier han.

-  Helt spesiell

Da hadde Sundby allerede fått gullkake og gratulasjoner av mamma Marianne og pappa Jon. De har leid en 55 fots seilbåt og har fulgt barna sine gjennom OL sammen med fem vennepar.

-  Jeg så allerede da Siren var bitteliten at hun hadde noe helt spesielt som seiler, sier Jon Sundby til Dagbladet.

-  Vi har jo alltid vært en seilerfamilie, og Siren ville alltid være med, og spurte hvorfor ikke hun kunne gjøre det alle andre kunne. Også gjorde hun det, sier Marianne.

Mye å lære

Men Siren er slett ikke utlært.

-  Siren er uferdig som seiler, og har lyst til å bli bedre. Hun har lyst til å lære seg storbåtseiling. Hadde du i dag satt henne aleine i en 40 fots seilbåt, tror jeg hun ville følt seg veldig usikker, sier trener Thomas Guttormsen.

Det skal hun nå gjøre noe med.

-  Utover høsten komme hun nok til å være med en del som mannskap i turbåter, og kanskje være med i noen regattaer også. Det er stor forskjell på å håndtere ett seil som hun gjør nå, og opp til ti seil - som det kan være på store båter, sier han.

For ung

For Sundby er dette et ledd i et langsiktig prosjekt.

-  Jeg hadde følt meg veldig usikker i en stor båt nå. Dette er ting jeg må lære om jeg en gang skal være med i Volvo Ocean Race eller American Cup, sier hun.

Sundby innrømmer at hun lenge har drømt om å delta i de verdensomspennende regattaene med store og havgående hurtigseilere.

-  Da ville jeg vært med på alle etappene, men jeg må først ha mer erfaring med større båter og bli eldre, sier hun.

Sundby har allerede ymtet frampå til Seilforbundets sportssjef Bjørn Lofterød.

-  Hun spurte meg her om dagen om jeg skulle seile med båten min nå utover høsten. Jeg svarte at gutta om bord ville bli veldig glad for å ha henne med, men at hun da måtte være mastemann. Det er en litt tøff jobb på dekk. Det syntes hun var helt greit, sier Lofterød.

DEHYDRERT: - Det overrasket meg litt. Jeg sitter jo her og sipper. Er helt dehydrert av tårer, sier han til Dagbladet.
BRØT SAMMEN: Da Siren sto på pallen, brøt kjæresten Christopher Gundersen helt sammen.
KVALITETSTID: Nå gleder Christopher Gundersen seg til å tilbringe kvalitetstid sammen med dama si, OL-vinner Siren Sundby. Og Siren har sjøl lagt planene. - Nå blir det ferie. Jeg vil til Hawaii og surfe i tre-fire uker, sier hun. Men først skal hun feire.