<strong>I TÅRER:</strong> Veteranen Leonardo Bonucci (til venstre) måtte trøste keeper Gianluigi Donnarumma under cupkampen mellom AC Milan og Hellas Verona. Foto: NTB scanpix
I TÅRER: Veteranen Leonardo Bonucci (til venstre) måtte trøste keeper Gianluigi Donnarumma under cupkampen mellom AC Milan og Hellas Verona. Foto: NTB scanpix Vis mer

18 år gammel Milan-keeper

Brøt sammen på banen. Nå bryter han tausheten

Mobbet av fansen: - Jeg hadde ikke ventet meg en sånn kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): AC Milans talentfulle keeper - 18 år Gianluigi Donnarumma - fikk brutal behandling av egne fans onsdag kveld. Laget slo Hellas Verona 3-0 i den italienske cupen.

Men på San Siro var det ingen som snakket om resultatet etterpå. Derimot var Donnarumma den hete snakkisen. Det er gutten mange mener kan bli den nye Gianluigi Buffon (39).

På tribunen hadde supporterne rullet ut et banner med følgende ordlyd:

«Psykisk vold for å betale deg seks millioner euro i året og signere parasittbroren din? På tide å dra. Vår tålmodighet med deg over.»

For å skjønne budskapet må du ha satt deg inn i forhistorien.

59 millioner

Saken er den at i sommer ville Donnarumma angivelig ikke forlenge kontrakten med AC Milan. Men med et tilbud om en årslønn på seks millioner euro - eller 59 millioner norske kroner - fikk pipa en annen lyd. Han skrev under.

Videre har Donnarummas agent, den omstridte og velkjente Mino Raiola, begynt å røre på seg. Ifølge italienske medier, blant annet Corriere della Sera, har han bedt Milan-ledelsen om å kansellere kontrakten.

Raiola hevder at Milan skal ha utsatt keeperen for «psykisk press» og «moralsk misbruk», slik at han følte seg tvunget til å forlenge kontrakten i juli.

Verken Raiola eller Donnarummas advokater var til stede da kontrakten ble signert. Det førte angivelig til at han ikke fikk med avtalte overgangsklausuler i kontrakten. Keeperen skal nå ha sendt et brev til Milan der han krever avtalen opphevet.

Milan kjøpte Donnarummas storebror - Antonio - fra den greske kubben Asteras Tripolis som en del av avtalen for å få den mer talentfulle lillebroren til å bli i klubben.

Lei

Nå har Milan-fansen sett seg lei på nykkene til 18-åringen. Onsdag kveld tok det helt av under åttedelsfinalen mot Hellas Verona.

Mishagsytringene haglet, noe som sendte keeperen til bristepunktet. Rutinerte Leonardo Bonucci - med 75 kamper for Italia - måtte trøste ham da tårene presset på. Det var hjerteskjærende scener. Også trener Gennaro Gattuso uttalte seg etter kampen:

- Selvfølgelig er han knust, han er bare 18 år gammel. Det er ingen tvil om at han kan bli en av de beste keeperne i verden. Det er ingen lett situasjon for ham når han blir kritisert av egne fans.

<strong>LEI SEG:</strong> Gianluigi Donnarumma uttaler seg på Instagram etter onsdagens kamp på San Siro.
LEI SEG: Gianluigi Donnarumma uttaler seg på Instagram etter onsdagens kamp på San Siro. Vis mer

Milan-direktør Massimiliano Mirabelli oppfordrer supporterne til å psyke ut motstanderne i stedet. Men nå uttaler Donnarumma seg på Instagram:

- Det var en forferdelig kveld som jeg ikke hadde ventet. Jeg har aldri sagt eller skrevet at jeg ble misbrukt da jeg skrev under på kontrakten. Til tross for dette ser jeg nå fram til neste kamp. Forza Milan!

Personlig

Agent Mino Raiola hevder på sin side at Milan-direktør Massimiliano Mirabelli er personlig imot ham, og at han bruker Donnarumma for å angripe ham.

- Jeg er nå interessert i at Gianluigi får være i fred, slik at han kan gjøre sitt beste, sier Raiola. Men saken virker uløst. Og fansen slår seg neppe til ro.

Milan er en gigant som har slitt de siste åra. I Serie A ligger laget på 7. plass, hele 16 poeng bak byrival og leder Inter. Den tidligere midtbaneterrieren Gennaro Gattuso erstattet Vincenzo Montella som trener i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer