Brøt seg inn hos Arild Rønsen

Se bildet som fikk Steffen Iversen og Freddy dos Santos til å ta hevn.

(Dagbladet.no): Et bilde der Freddy dos Santos ble slått tunnel på av John Carew førte til at dos Santos skal ha fått med seg Steffen Iversen på hevntokt. Rockjournalist Rønsens sirlig alfabetiserte platesamling ble stokket totalt om.

Rønsens har blitt værende i Vålerenga-miljøet etter at han skrev boka «Enga inside». Fra tid til annen leverer han innside-skildringer fra A-lagsmiljøet via klubbens hjemmeside vif.no.

- Jeg fungerer som klovn i miljøet, sier han til Dagbladet.no.

Tunnel-bilde

Blant annet sørget han for å få publisert et bilde fra forsommeren, der gjestespiller John Carew slår ballen mellom beina på Freddy dos Santos på Vålerenga-trening - en klassisk «tunnel», eller «luke» om du vil.

Dette til Dos Santos\' grenseløse irritasjon, forteller Rønsen i en ny artikkel på vif.no i dag.

Hevnen var ikke spesielt søt, men meget utspekulert.

4-500 plater i badekaret

En fredag tidligere denne måneden kom nemlig Arild Rønsen hjem til leiligheten sin og fant store deler av platesamlinga si på 6-7000 plater strødd utover leiligheten.

- De hadde blant annet lagt 4-500 CDer i badekaret. Men det verste er de 3-400 CDene der de har byttet om på coverne og strødd dem utover stuegulvet, forteller han.

- Alle som har en stor og alfabetisk ordnet platesamling skjønner hvor stor jobb det er å rydde opp i dette, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilkalte politiet

Rønsen forsto ikke med en gang hvem som hadde vært inne i leiligheten hans. Han tilkalte politiet, og heller ikke de forsto stort. Det var ingen tegn til at dører eller vinduer var brutt opp, og ingenting av verdi var borte.

- Det var ikke noe hyggelig. Jeg satte på lenka på døra den natta. Signalet var at noen hadde meg under oppsikt, sier han.

Dagen etter var han på Valle for å spise lunsj i VIF-lokalene.

- Freddy kom og prikket meg på ryggen og spurte om alt var i orden, slik han pleier. Jeg svarte ja, men han spurte om jeg var helt sikker. Så pekte han på Steffen som omtrent lå under bordet, flirer Rønsen.

Planlegger «hevn»

Arild Rønsen forteller at dos Santos og Iversen er klar over at han har nøklene liggende i garderoben når han er med på treningsfeltet.

- Det er liten grunn til å tro at det ikke er dem som har gjort det, sier han til Dagbladet.no.

«Når de så begge to er skadd, og altså ikke kan være med ut på feltet...? Ja, da står jo døra bokstavelig talt på vidt gap for Gjest Baardsens etterfølgere,» skriver han på vif.no.

Rønsen synes overhodet ikke han og Freddy er skuls etter hevnaksjonen. Nå tror han at han har pønsket ut en passende hevnaksjon.

- Men den kan jeg jo ikke røpe til deg. Men jeg håper det er ondt nok. Jeg må jo ta i litt, for dette var ganske ondt, humrer Rønsen.

EN LUKE TIL BESVÆR: John Carew, på besøk på Vålerenga-trening tidligere i år, slår ballen ydmykende mellom beina til Freddy dos Santos. Dos Santos likte ikke at Rønsen publiserte bildet på Vålerengas hjemmeside. Dermed ble det hevn.
RØVERE? Arild Rønsen er ikke i tvil om at Steffen Iversen og Freddy dos Santos benyttet treningsfri på grunn av skader til å bryte seg inn hjemme hos ham. Rønsen antyder også at Erik «Panzer» Hagen kan ha vært involvert i planleggingen.
VIF-KLOVN: Arild Rønsen har skrevet bok om Vålerenga. Han vanker fortsatt i a-lagsmiljøet som selvtitulert klovn.