Brøt skrekkrekka

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tok sin første seier borte i Premier League på ni kamper.

TO STRAFFEBOM: Ibrahim Amadou jubler etter at Anthony Martial bommet på Uniteds andre straffe i kampen. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
TO STRAFFEBOM: Ibrahim Amadou jubler etter at Anthony Martial bommet på Uniteds andre straffe i kampen. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norwich - Manchester United 1-3 (0-2)

NORWICH (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fortsatte den gode perioden etter uavgjort mot Liverpool og en etterlengtet borteseier i Beograd.

Med seier over Norwich kunne United også endelig bokføre sin første borteseier i ligaen på ni kamper.

- To seire på tre dager borte er ikke dårlig. Det har vært for lenge siden, men det er fantastisk å gjøre det. Dette er et vanskelig sted å komme til, sier Solskjær på pressekonferansen og smiler.

- Det gir spillerne selvtillit og gir oss litt momentum, sier Ole Gunnar Solskjær til BBC.

Målscorer Scott McTominay tror også at seieren kan gi United en boost framover:

- Vi trengte å slå tilbake med et godt resultat. Vi burde ha slått Liverpool forrige helg, men i dag leverte vi bra i 90 minutter. Når vi spiller bra, så spiller vi virkelig bra. Forhåpentligvis kan vi holde dette gående en periode, sier Scott McTominay til BBC.

Dårlig uttelling

Men det spørs om Solskjær er så fornøyd med uttellingen foran mål. De røde blomstret til tider offensivt og burde fått med seg flere mål fra Norwich.

0-1: United-spillerne jubler etter kampens første scoring. Foto: Chris Radburn/REUTERS/NTB Scanpix
0-1: United-spillerne jubler etter kampens første scoring. Foto: Chris Radburn/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

For hjemmelagets keeper Tim Krul reddet to straffespark før hvilen, til stor frustrasjon for Anthony Martial og Marcus Rashford.

Det er fjerde gang på seks forsøk at United bommer på straffespark denne sesongen.

- Begge straffene skulle blitt tatt om igjen. Han sto utenfor linja, sier Solskjær om Krul.

- Det første mener jeg ikke er straffe. Det mener jeg er feil. Det andre er straffespark syns jeg. Marcus gjorde det hederlige og bommet, sier Solskjær til latter fra salen.

Kampfakta:

  • Norwich - Manchester United 1-3 (0-2)

MÅL: Hernandez (88) - McTominay (21) - Rashford (30) - Martial (72)

To straffebom

Solskjær har spilt med en trebackslinje den siste tiden, men gikk tilbake til 4-2-3-1 i kveld. Anthony Martial startet sin første ligakamp siden tredje serierunde, en etterlengtet forsterkning for et United-lag som har slitt med å score mål.

Og franskmannen kunne tegnet seg på scoringslista etter 20 minutter, men headingen fra to meter ble reddet på mesterlig vis av Tim Krul.

Det var i denne gode United-perioden at de røde tok ledelsen. Ballen falt plutselig til Scott McTominay i returrommet, og han takket ved å hamre ballen ned i hjørnet fra distanse. Solskjær knyttet begge nevene i det som må tolkes som glede og lettelse på benken.

Det går knapt en serierunde uten at VAR må i aksjon, og det var ikke noe unntak i kveld. Da Daniel James gikk i bakken i duell med Ben Godfrey, lot dommer Stuart Attwell spillet gå. VAR sjekket TV-bildene og mente etter litt ventetid at det skulle blitt blåst straffe.

Marcus Rashford fikk prøve seg fra krittmerket, men avslutningen gikk rett i fanget til Krul, som holdt kula med fast grep. Hans andre straffemiss denne sesongen.

Spissen skulle likevel få sin revansj like etterpå.

TAR BALLEN: Dommer har akkurat pekt på straffemerket, Erling Braut Haaland vet hva han skal. VIdeo: Viasat Vis mer

For det var ingen tvil da James slo ballen inn til en totalt umarkert Rashford på løp i boksen. Alene med Krul gjorde angriperen ingen feil, og de røde kunne juble for sin andre scoring i samme kamp for første gang siden 4-0 mot Chelsea i ligapremieren.

Og det kunne blitt mer.

VAR involverte seg nok en gang da Cantwell hoppet opp med armen i været og blokkerte et skudd like innenfor 16-meteren. Nok en gang mente videodommerne det skulle blitt blåst straffe.

Martial fikk sjansen på straffe nummer to, men det hjalp ikke bortelaget. Krul var nok en gang i det umulige hjørnet da keeperen kastet seg til venstre og reddet på mesterlig vis.

Martial-scoring

Hjemmelagets supportere viste tydelig hva de mente om VAR utover i kampen. Det toppet seg også da Aaron Wan-Bissaka smalt inn i en takling med knottene og fikk det gule kortet.

Hjemmelaget ropte også på straffespark ved et par anledninger, uten å bli hørt. Ropet om VAR fortsatte da Ashley Young fikk gult for en takling som også var med knotter i ankelen til Max Aarons.

United produserte noen små muligheter i første halvdel av den andre omgangen også, men Rashford og Martial sleit med presisjonen. Så kombinerte duoen vakkert 20 minutter før slutt.

Rashford fikk ballen i boksen, hælflikket kula videre til Martial, som lobbet ballen over Krul. Seieren var så godt som sikret, og Solskjær-sangen runget ut blant fornøyde bortesupportere.

To minutter fø slutt reduserte innbytter Onel Hernández med et skudd som overlistet de Gea.

Manchester United rykker fra 15. til 7. plass på Premier League-tabellen med den etterlengtede borteseieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer