Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøt UEFA-regler

Det var agentfirmaet Proactive Sports Management som representerte Jan Derek Sørensen da han skrev under intensjonsavtalen med Borussia Dortmund i mai i år. At han skrev under kontrakten før han ble Bosman-spiller, kan være et brudd på UEFAs regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tidligere Brann-direktør Knut N. Kristiansen som driver den norske delen av Proactive Sports Management. Men det var den danske ball-legenden Søren Lerby som førte forhandlingene på vegne av Sørensen med Borussia Dortmund. Tyskerne sjøl hevder kontrakten ble signert allerede i mai, knappe to måneder før Sørensen var Bosman-spiller. Det kan bety trøbbel for Sørensen. Hans RBK-avtale utløper 31.12. i år. Dermed kunne han ifølge UEFAs overgangsregler ikke signere kontrakt med en ny klubb før tidligst 1. juli.

- Ferdig

- Det var vårt firma som representerte Sørensen, men jeg vil ikke kommentere dette ytterligere. Snakk med Jan Derek. Vi er ferdige med den saken, og har ikke noe å gjøre med den i dag, sier agent Knut N. Kristiansen til Dagbladet.

Da Jan Derek Sørensen seinere signerte for 1860 München, var det Erik Solér som var agent. Spørsmålet er om Erik Solér ikke visste om Sørensen hadde skrevet under for Dortmund, da han forhandlet avtalen med 1860 München?

- Jeg kjenner ikke detaljene rundt det som skjedde med Dortmund. Det er sikkert riktig at de har et skriftlig dokument. Jeg forholder meg bare til det Jan Derek sjøl sier. Og han er klar på at han ønsker å spille i 1860, sier Solér til Dagbladet.

- Nå havner tvisten i tysk arbeidsrett. Hva gjør du hvis Dortmund vinner saken?

- Det får vi bare se på da. Jeg forholder meg bare til det Jan Derek hele tida har sagt.

Taus

Men Jan Derek Sørensen er fullstendig taus om overgangsbråket. Faktum er at Sørensen en periode i vår var fryktelig ettertraktet. I tillegg til de to tyske klubbene, var spanske Real Saragossa på banen for å kjøpe lynvingen.

- Interessen fra spanjolene var veldig konkret, og de var klare til å kjøpe ham fri fra RBK før sommeren, sier agent Per A. Flod.