Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brøt ut i spontan applaus da dette synet møtte dem utenfor hotellet

Fansen til Atlético Madrid har ikke gitt opp håpet om avansement i Champions League. 

MØTT AV DETTE: Atletico Madrid-spillerne ble møtt av disse supporterne på vei til trening, et snaut døgn før kveldens viktige Champions League-kamp. Foto: EPA/J.P.GANDUL/NTB Scanpix
MØTT AV DETTE: Atletico Madrid-spillerne ble møtt av disse supporterne på vei til trening, et snaut døgn før kveldens viktige Champions League-kamp. Foto: EPA/J.P.GANDUL/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Atlético Madrid - Real Madrid 20.45 på Viasat Fotball i kveld.

(FourFourTwo): Atlético Madrid står foran en svært vanskelig oppgave i Champions League etter 0-3-tapet for byrival Real på Santiago Bernabéu. Cristiano Ronaldo ble den store helten med tre scoringer, og de færreste tror at «lillebror» har en mulighet til å snyte rivalen for finalebillett mot Juventus.

Kveldens kamp er den aller siste i Europa på ærverdige Vicente Calderón, for neste sesong sjekker Diego Simeones mannskap inn på sin nye arena, Wanda Metropolitano, som ligger 16 kilometer unna. Den nye arenaen vil ha plass til 67 000 tilskuere.

Ifølge Uefa.com har klubben spilt totalt 51 kamper på Vicente Calderón i Champions League, og 36 av dem har endt med seier, 11 har endt uavgjort og fire kamper endte med tap. Totalt har klubben spilt 142 kamper i Europa på arenaen.

Og er det noe hjemmelaget ikke vil oppleve i kveld, er det en ydmykelse i sin egen lekestue mot byrivalen. Det ville vært et mareritt-scenario. For Atlético Madrid må angripe for å ha en sjanse til å ta seg videre, noe som kan åpne opp for Zinedine Zidanes kontringssterke mannskap.

SISTE EUROPA-KAMP: Atlético Madrid skal ikke spille mer på Vicente Calderón etter sesongen. Foto: Tore Ulrik Bratland
SISTE EUROPA-KAMP: Atlético Madrid skal ikke spille mer på Vicente Calderón etter sesongen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Fortsatt mulig

En som likevel har tro på at hjemmelaget kan klare det «umulige», er manager Diego Simeone.

- Jeg har sagt til spillerne at det kommer til å bli veldig vanskelig. Jeg har sagt at vi møter verdens beste lag, et lag som scorer i hver eneste kamp, men at det fortsatt er mulig, sier Simeone ifølge NTB.

Manageren påpeker at spillerne heller ikke mangler motivasjon, til tross for stortapet i den første kampen.

- Dersom jeg trengte å motivere dem for denne kampen, hadde jeg forlatt klubben. Motivasjonen er der fra det øyeblikket du ser hva som står på spill. Det er ikke hvilken som helst kamp. Det er en stor rival, de slo oss 3-0 på Bernabéu, de har slått oss i to finaler, en på straffer og en i det 93. minuttet. Det er en fantastisk oppgave, sier Simeone ifølge spanske AS.

Møtt av fans

Og spillerne fikk oppleve at også store deler av fansen har tro på sine helter, og på ingen måte har gitt opp. Da spillerne ankom hotellet sitt i går, ble de møtt av en stor gruppe supportere (rundt 500 stykker) som hadde med seg bannere og fakler, og sang av full hals.

Det var elleville tilstander du er vant til å se på kamp, ikke dagen før utenfor et hotell. En gruppe supportere gjorde noe av det samme før møtet med Leicester i Champions League-kvartfinalen.

Spillerne ble stående på trappa og ta bilder av og applaudere de fremmøtte, og det spørs om ikke motivasjonen økte etter den lille seansen, som ifølge Marca varte i flere minutter. «Til den siste dråpen med blod», stod det på et stort banner. Spillerne hadde nettopp unnagjort en treningsøkt på stadion, snaut 24 timer før det braker løs.

Og Simeone har en melding til fansen, også de som tviler:

- Alle supportere kan tror det de vil, men vi tror på oss selv og vet hvor sterke vi er. Vi vet hvilken situasjon vi er i og jeg stoler på at spillerne spiller en stor kamp, sier Simeone.

Sleit lenge

Atlético Madrid sleit med Real Madrid før Diego Simeone tok over klubben som manager. Det gikk 14 sesonger uten en seier mot de liljehvite, en forbannelse som ble brutt da Atlético Madrid vant Copa del Rey i 2013.

Siden har de rødhvite fått med seg en seier her og der, men det er fortsatt Real Madrid som har overtaket. Du må tilbake til februar 2016 sist Atlético Madrid trakk det lengste strået.

I dag drømmer de om revansj, og den ultimate revansjen vil være å vinne med mer enn tre mål.