Brown tror United blir bedre etter Ronaldo-salget

- Jeg kjenner sir Alex, sier statsministeren.

TROR UNITED BLIR BEDRE: Storbritannias statsminister Gordon Brown (t.v.) tror Alex Ferguson kommer til å komme styrket ut av salget av Cristiano Ronaldo. Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters/Scanpix
TROR UNITED BLIR BEDRE: Storbritannias statsminister Gordon Brown (t.v.) tror Alex Ferguson kommer til å komme styrket ut av salget av Cristiano Ronaldo. Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Når verdens mest omtalte fotballspiller nå flytter fra Manchester til Madrid for den største overgangssummen noensinne, er det ingen liten begivenhet i Storbritannia. Selv statsminister Gordon Brown har delt sin mening om Cristiano Ronaldos overgang med BBC.

- Han er en av de mest briljante spillerne i verden. Jeg tror folk vil bli lei seg fordi han er tapt for engelsk fotball, sier Brown.

Men Brown, som er like skotsk som United-manageren, tror ikke overgangen vil svekke engelsk fotball i det lange løp:

- Jeg kjenner sir Alex Ferguson godt, og jeg vet at han vil ha planer om å bygge og fornye laget sitt. Og jeg forventer at Manchester United og engelsk fotball vil framstå ikke som svakere, men på en ny måte og trolig sterkere på lang sikt.

Britene har også en egen sportsminister, og for de som måtte ha konspirasjonsteorier som involverer Manchester United, er det sikkert en passende brikke at Gerry Sutcliffe holder med de røde djevlene.

- Som United-fan er jeg skuffet over at han drar, men om en spiller vil bort, er du nødt til å slippe ham, sier Sutcliffe til BBC.Han uttrykker forøvrig bekymring over de enorme summene som er inne i bildet. Real betaler omkring 580 millioner på Kaká, nå går det nye 824 millioner ut av kassa for Ronaldo. Tilsammen 1,4 milliarder kroner for tjenestene til to fotballsparkere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer