Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruce ville vrake stjerneskuddet

I dag svarte Jordan Henderson med å bli matchvinner mot West Ham.

HEIT: Jordan Henderson er ønsket av flere storklubber i Premier League. Interessen blir neppe noe mindre etter at 20-åringen ble matchvinner mot West Ham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
HEIT: Jordan Henderson er ønsket av flere storklubber i Premier League. Interessen blir neppe noe mindre etter at 20-åringen ble matchvinner mot West Ham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sunderland - West Ham 1-0.

Oppgjøret mellom Sunderland og høytflyvende West Ham på Stadium of Light virket den første halvtimen å være fullstendig fastlåst, da vertene plutselig fant nøkkelen til gjesteforsvaret.

Med et perfekt timet løp mot en rufsete backfirer, stormet Asamoah Gyan inn i bakrommet. Pasnuingen fra høyreback Nedum Onuha var millimeterpresis, og Gyan stormet framover langs høyresida, før han kikket opp, orienterte seg og oppdaget Jordan Henderson på stormløp inn i feltet.

Med en kontrollert innside, satte han opp 20-åringen i opplagt scoringsposisjon, og Sunderland-juvelen plasserte ballen iskaldt og uttagbart forbi Robert Green med venstrebeinet.

Lenge siden forrige mål Det var ettertraktede Hendersons første scoring på nesten 12 måneder - en scoring av den forløsende sorten, ifølge ham selv.

- Det er lenge siden jeg har scoret, men jeg har trent mye på avslutninger, og det det betalte seg i dag, sier banens bestemann til Sky Sports 1.

- Jeg har vært skuffet over spillet mitt de siste par ukene, så det var godt å få det til i dag, fortsetter han.

Sunderland er et lag som har vært i overkant avhengige av at toppscorer Darren Bent har holdt seg skadefri. I fjor sto han alene for halvparten av lagets ligamål. I år har han fått avlastning fra VM-stjernen Asamoah Gyan, og sammen hadde de stått for 12 av 19 «Black Cats-mål» i Premier League.

Derfor har Steve Bruce etterlyst flere mål fra midtbanen, og da spesielt fra Jordan Henderson. I dag fikk den tidligere midtstopperkjempen ønsket sitt oppfylt.

- Manageren ønsker at jeg skal score mer fra midtbaneposisjon, så det var godt å få uttelling, men det viktigste var lagets prestasjon og de tre poengene, sier Henderson, som er i søkelyset til klubber som Manchester United, Manchester City og Chelsea.

Skarp på trening Alle overgangsspekulasjonene har kanskje krøpet innunder huden på unggutten som omtales som det største talentet i Nordøst-England for tida, for etter en sterk sesonginnledning har det buttet litt imot de siste ukene. Bruce vurderte å til og med å benke Henderson i ettermiddagens kamp.

Da fikk han imidlertid positive svar fra den kreative midtbanespilleren i form av økt treningsinnsats.

- Den største utfordringen med jobben min er å veilede Jordan. Han har spilt solid i 18 måneder, så folk følger med på utviklingen hans. Han har vært skarp på trening hele uka, da han muligens hadde fått nyss i at jeg vurderte å sette ham på benken, sier Bruce etter kampen.

- Han overbeviste meg om at jeg ikke skulle gjøre det, Sunderland-sjefen til.

Best på kanten? I dag ble han brukt på høyrekanten, med stort hell, og Bruce tror muligens at han får mest ut av den anvendelige 20-åringen som breddeholder.

- Han er et vidunderlig, ungt talent, og den beste posisjonen hans kan være ute på kanten, for han har en utsøkt innleggsfot. Dessuten vet vi at det bor mange mål i ham, og forhåpentligvis er det mer i vente, sier Bruce, som så laget sitt klatre til en sjuendeplass på tabellen.

West Ham, derimot, falt tilbake på sisteplass etter at Wolves hadde overnattet på jumboplassen. Dermed lever manager Avram Grant igjen farlig etter en kortvarig opptur forrige helg og i midtuka mot Manchester United i ligacupen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!