BRUDD: Eirik Horneland skal trene Haugesund mandag formiddag, etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Rosenborg og Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornersvåg / NTB Scanpix
BRUDD: Eirik Horneland skal trene Haugesund mandag formiddag, etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Rosenborg og Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornersvåg / NTB ScanpixVis mer

Brudd i forhandlingene om Horneland

Haugesund skal ha kommet med et forslag om løsning på konflikten lørdag, men det skal ha blitt avvist av Rosenborg, ifølge Haugesunds Avis.

Søndag kveld ble det brudd i Haugesund og Rosenborgs forhandlinger om kompensasjon for Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland, ifølge Haugesunds Avis.

På sine egne hjemmesider skriver Haugesund at Horneland og Emberland vil trene laget mandag formiddag.

- Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland leder treningene framover, skriver de i en pressemelding søndag kveld.

Lokalavisa skriver at Haugesund kontaktet Rosenborg lørdag med et forslag om en løsning på konflikten. Forslaget skal ha blitt avvist av Rosenborg.

Mye sinne

Trenerduoen er klar for RBK, men ansettelsen har ført til mye sinne i Haugesund. Fredag kalte trønderne inn til pressekonferanse for å offentliggjøre ansettelsen, men den ble seinere avlyst.

Horneland og Rosenborg mener at den avtroppende Haugesund-treneren har en måneds oppsigelsestid i sin kontrakt. FKH mener derimot at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober, ifølge NTB.

Rogalandsklubben mener dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019. Den kontrakten skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.

Uenige

- Jeg ser nå fram til å begynne som ny trener for Rosenborg BK etter oppsigelsesperiodens utløp, sier Horneland, uttalte Horneland i en pressemelding fredag.

- FK Haugesunds terminering av avtalte rettigheter i et eksiterende og løpende arbeidsforhold er uten støtte faktisk eller rettslig og er ugyldig, uttalte advokat Erik Flågan som representerer Horneland i saken.

- Vi har en avtale som utgår 30. november 2019, og har en forventning om at den enten blir opprettholdt eller at han blir frikjøpt fra den, sa Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim til NRK.