Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brudd i forhandlingene

Kan bli streik om to uker.

(Dagbladet.no): Forhandlingene mellom Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og Norske idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO), som har pågått siden onsdag, ble i dag brutt. I verste fall kan det bety fotballstreik om to uker.

Det var NHO som ikke var villige til å imøtekomme noen av NISOs krav ved forhandlingene. Hovedkravet var en tariffestet forskikringsordning i norske klubber.

- Vi mener at en kollektiv karriereavbruddsforsikring er helt nødvendig, og at partene gjennom disse forhandlingene har en historisk mulighet for å etablere en helt nødvendig og etterspurt forsikring, sier NISO i en pressemelding.

- Dette er et umulig krav for oss å innfri, sier NHOs forhandlingsleder, Arne Hole, til Aftenposten.no.

NISO overrasket

NISO er forundret over NHOs holdning, siden begge parter helt fra år 2000 har jobbet sammen for å få på plass en slik forsikring.

- Det er veldig overraskende at NHO ikke engang var interessert i å diskutere dette. Helt siden 2000 har tre utvalg - fra begge partene - jobbet med dette. Nå har de altså totalt avvist dette kravet. Men vi har vært i kontakt med både klubber og spillere som er interessert i en slik forsikringsordning, sier NISO-leder Silje Johannessen til Aftenposten.no

Partene vil nå møtes til mekling.

BLIR TATT UT? Lillestrøms Khaled Mouelhi og Robert Koren jubler etter en scoring mot Rosenborg i serieåpninga. Om tu uker kan de bli tatt ut i streik. Foto: Scanpix
BLIR TATT UT? Lillestrøms Khaled Mouelhi og Robert Koren jubler etter en scoring mot Rosenborg i serieåpninga. Om tu uker kan de bli tatt ut i streik. Foto: Scanpix Vis mer

NISO har gjennom forhandlingene vært villig til å diskutere ulike løsninger for å få en forsikringsordning tariff-festet, og regner nå med at partene skal finne frem til konstruktive løsninger gjennom mekling.

Skulle de ikke det, vil det i verste fall bli spillerstreik fra og med fredag 19. mai.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling