Brudd mellom TV 2 og NFF

Kanalen rystet av nye fotballkrav.

TV 2 har brutt forhandlingene med Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) om medieavtalen. Det skriver Aftenposten onsdag.

Partene har hatt flere møter de siste fem-seks ukene. Hver gang har tonen vært av typen «dette må vi tenke på, vi må snakkes igjen».

Slik var det ikke etter møtet for et par dager siden.

TV 2 som eier fotballen med hud og hår i dag, konstaterte at man ikke klarer å bli enige med fotballforbundet og interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball. Det hevdes at de to fotballpartnerne har urealistisk høye forventninger til hva avtalen er verd, og at avstanden mellom krav og tilbud er altfor stor.

Aftenposten skriver at dette kan være dramatisk for TV 2 som har bygget seg en solid plattform etter at kanalen kjøpte rettighetene sammen med Telenor for en milliard kroner sommeren 2005.

Ny forhandlingsleder


For tre år siden var agent Rune Hauge en svært viktig aktør i forhandlingene. Denne gangen har fotballederne sagt at de vil selge rettighetene selv. Da anbudsdokumentene ble presentert, la direktøren i Norsk Toppfotball, Niels Røine, svært stor vekt på at han og forballforbundets Knut Kristvang skulle lede forhandlingene.

Derfor skal overrakelsen ha vært stor i TV 2-leiren da NTFs styreleder Ernst Ravnaas dukket opp som forhandlingsleder på det forrige møtet. Ravnaas skal ha vært svært konkret og røff, så røff at forhandlingene kræsjet, skriver Aftenposten.

- Styret i Fotballmedia AS (selskapet til NTF og NFF) har funnet det naturlig at styreleder går inn som forhandlingsleder nå. Jeg har ingen kommentarer til forhandlingene, meddeler Ravnaas i en SMS til Aftenposten.


Fortsatt med
Ravnaas sier at både Røine og Kristvang fortsatt er med i forhandlingene. For dem har det ikke medført forandringer at også Ravnaas har gått aktivt inn i forhandlingene.

TV 2s forhandlingsleder, sportredaktør Bjørn Taalesen, ønsker ikke å kommentere den siste utviklingen i saken. Han vil heller ikke si noe om hvor stor avstanden er mellom partene, men Aftenposten kjenner til at kanalens ledelse skal ha latt seg ryste av kravene.

TV 2 mener at det forrige avtalen var unaturlig god, og at kanalen skal ha mye av æren dersom den norske fotballens verdi har økt. Samtidig ses det på som et problem at fotballrettighetene er stykket opp i 23 forskjellige pakker. Frykten er stor for at den eksklusiviteten TV 2 har i dag skal forsvinne, skriver Aftenposten.

(NTB)

Brudd mellom TV 2 og NFF
RØFF: Ifølge Aftenposten skal NTFs styreleder og forhandlingsleder Ernst Ravnaas ha vært så konkret og røff på det forrige møtet at samtalene strandet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
RØFF: Ifølge Aftenposten skal NTFs styreleder og forhandlingsleder Ernst Ravnaas ha vært så konkret og røff på det forrige møtet at samtalene strandet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer
SMILER IKKE LENGER: Sportsredaktør i TV 2 Bjørn Taalesen da Norges Fotballforbund la opp til en budrunde til om kjøp av medierettighetene til norsk fotball i april. Nå skal TV 2 ha brutt forhandlingene med NFF: