SEIRET:  Alexey Lutsenko er en svært offensiv rytter, men har så langt sjeldent fått utbytte for sine forsøk. I dag holdt det derimot helt inn. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
SEIRET: Alexey Lutsenko er en svært offensiv rytter, men har så langt sjeldent fått utbytte for sine forsøk. I dag holdt det derimot helt inn. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Bruddet holdt unna: - Den viktigste seieren i min karriere

Vant duellen på oppløpet.

(procycling.no): Alexey Lutsenko (Astana) vant den åttende etappen av Sveits rundt etter at et stort brudd holdt unna hele veien til mål.

Kasakhstaneren rykket i fra resten av bruddet, og fikk etter hvert følge av Jan Bakelants (AG2R).

Duoen kom inn på den siste kilometeren sammen, og det ble et spurtoppgjør mellom de to bruddspesialistene.

Der viste den tidligere U23-verdensmesteren Lutsenko seg som den sterkeste, og Astana-rytteren kunne juble for sin første World Tour-seier.

- Dette er den viktigste seieren i min karriere, sier 22-åringen i seiersintervjuet.

- Jeg visste at jeg kunne slå han i spurten, så jeg fokuserte på å øke avstanden til resten av bruddet, fortsetter han.

Ingen av nordmennene viste seg frem på den kuperte etappen.

Slik gikk det til
Et stort brudd med hele 19 ryttere fikk gå tidlig på etappen.

Her satt blant andre Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep), Stijn Devolder (Trek), Marco Haller (Katjusja), Michal Albasini (Orica-GreenEdge) og Jürgen Roelandts (Lotto).

Det var hovedsakelig Team Sky og Garmin-Cannondale som kontrollerte i feltet, og de 19 utbryterne fikk en luke som stabiliserte seg på rundt to minutter.

Den luken klarte feltet aldri å tette, og dermed ble det snart klart at utbryterne skulle gjøre opp om seieren.

Danske Jakob Fuglsang (Team Astana) falt overraskende av feltet allerede da 40 kilometer gjensto. Astana-rytteren lå før etappen på en sjetteplass i sammendraget.

Rykket fra
Da 19 kilometer gjensto, angrep Alexey Lutsenko (Astana) fra bruddet. Den unge kasakhstaneren fikk først en god luke, men snart begynte ryttere bak å angripe også.

Etter hvert kom Jan Bakelants (AG2R) seg opp til Astana-rytteren, og duoen opparbeidet seg en god luke mens rytterne resten av bruddet var opptatt med å støte på hverandre.

Dermed ble det en spurt mellom de to lederne. Bakelants åpnet spurten, men Lutsenko satt rolig bak og akselererte forbi belgieren på de siste meterne.

Bak i hovedfeltet fikk en gruppe med blant andre Tom Dumoulin (Giant) og Geraint Thomas (Sky) en luke.

Dermed tjente de tre sekunder på sammenlagtlederen Thibaut Pinot (FDJ) foran morgendagens tempo.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.