Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruddet holdt unna i Dauphiné

Ingen nordmenn blant de ti beste.

BRUDDET: Etappevinner Koen Bouwan i den røde klatretrøya. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
BRUDDET: Etappevinner Koen Bouwan i den røde klatretrøya. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Den tredje etappen i årets Critérium du Dauphiné var en ny sjanse for spurterne, blant dem Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Hovedfeltet så lenge ut til å ha god kontroll på bruddet, men da utbryterne entret den siste milen, hadde de seks rytterne i front et forsprang på ett minutt og 25 sekunder.

Katusha var laget som tok mesteparten av ansvaret i feltet, hvor blant andre Sven Erik Bystrøm gjorde en god jobb for å gi Alexander Kristoff en mulighet til å spurte om seieren.

Det var imidlertid ikke nok, og bruddet holdt til slutt unna med ganske god margin.

Koen Bouwan (LottoNL-Jumbo) åpnet spurten i front, og holdt lett unna for bruddkameratene.

23-åringen tok med det sin første proffseier, og følgelig også sin klart største seier i karrieren.

– Jeg kan fremdeles ikke tro det, sier Bouwman umiddelbart etter målgang ifølge Wielerflits.

– Tyve kilometere før slutten visste jeg at vi kunne klare det. Jeg fortalte Alexey (Vermuelen, lagkamerat i bruddet) at jeg følte meg veldig sterk, og det virket. Jeg er veldig glad, sier nederlenderen.

Hovedfeltet kom inn elleve sekunder lenger bak, anført av gårsdagens etappevinner Arnaud Démare. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kom inn til henholdsvis ellevte- og tolvteplass.

Amund Grøndahl Jansen plasserte seg også langt framme i hovedfeltet, og endte på 17. plass på etappen.

Seks mann i brudd

Koen Bouwman og Alexey Vermeulen (begge LottoNL-Jumbo), Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher og Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) utgjorde bruddet på den tredje etappen.

Bouwman var også i bruddet på mandagens etappe, og LottoNL-Jumbo rytteren var først over de fire kategoriserte stigningene på veien mellom Le Chambon-Sur-Lignon og Tullins.

Med sine ni poeng fra den andre etappen, kom han seg dermed opp i ryggen til Thomas De Gendt (Lotto Soudal). Totalt plukket Bouwman fem poeng på onsdagens etappe, noe som gjør at han er tre poeng bak De Gendt i klatrekonkurransen.

Godt samarbeid hos spurtlagene ikke nok

Over toppen av etappens siste stigning, Côte de Roybon, med fire mil igjen, var avstanden mellom bruddet og feltet nede i snaut to og et halvt minutt.

Dermed hadde hovedfeltet, anført av lagene til de norske håpene, Dimension Data (Edvald Boasson Hagen) og Katusha (Alexander Kristoff), og FDJ, tilsynelatende god kontroll på de seks i fronten.

I den slake utforkjøringen ned mot Tullins maktet imidlertid ikke feltet å hente inn noe særlig, og dermed var avstanden oppe i ett minutt og 40 sekunder med 15 kilometer igjen til mål.

Men til slutt var det altså ikke nok, og bruddet holdt unna. Ingen av de seks var en trussel i sammendraget, og dermed er det fremdeles Thomas De Gendt som leder rittet foran onsdagens tempoetappe.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Hele Norges coronakart