- Bruddet skyldes ikke at han er norsk

Arne Erlandsen ble tvunget ut tross gode resultater.

(Dagbladet.no): Andreplass i toppserien i fjor (klubbens beste prestasjon på ti år) og gode resultater i Royal League til tross - i dag ble det klart at Arne Erlandsen (44) må forlate IFK Göteborg.


- Misnøyen med Arne Erlandsen har nok ingenting med at han er norsk å gjøre. Men kanskje slipper vi at alle treningskampene legges til Norge de kommende somrene, ler Andreas Toll i supportergruppa Änglarna.

- Ikke rett mann

Da Dagbladet.no snakker med ham, er det fortsatt ikke offisielt bekreftet at Erlandsen vil forlate klubben, men Toll regner det som sannsynlig.

- Han er nok ikke rett person for klubben på sikt. Sjølsagt har han oppnådd gode sportslige resultater, men samtidig har han ikke klart å få maksimalt ut av spillergruppa, sier Toll, som samtidig ikke er sikker på om dette var riktig tidspunkt å gjøre det av med treneren.

- Veldig bestemte meninger

- Hva menes med «grinete lederstil,» som en kilde har omtalt i Expressen?

- Dette handler vel om at han har veldig bestemte meninger, og av og til kunne disse meningene skifte fra en dag til den neste, påpeker Toll.

FERDIG: Enten han ble sparket eller sa opp sjøl - Arne Erlandsen er ferdig som trener i IFK Göteborg. Sjøl om skilsmissen skjer til tross for gode sportslige resultater, tror ikke supporterne at det har noe med Erlandsens norske statsborgerskap å gjøre. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
FERDIG: Enten han ble sparket eller sa opp sjøl - Arne Erlandsen er ferdig som trener i IFK Göteborg. Sjøl om skilsmissen skjer til tross for gode sportslige resultater, tror ikke supporterne at det har noe med Erlandsens norske statsborgerskap å gjøre. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

Arne Erlandsen har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag.