GIKK SOLO: Movistar-rytteren Pablo Lastras kom aleine til mål, vant etappen og overtok samtidig alle trøyene i Vuelta a España.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
GIKK SOLO: Movistar-rytteren Pablo Lastras kom aleine til mål, vant etappen og overtok samtidig alle trøyene i Vuelta a España.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOSE JORDANVis mer

Bruddseier og trøyefest for Lastras

Sikret storeslem for Movistar i Vuelta a España.

Movistar-veteranen Pablo Lastras (35) var sterkest på 3. etappe av Vuelta a España og sikret samtidig laget samtlige trøyer i sykkelrittet.

Spanjolen fikk hard kamp av franske Sylvain Chavanel, men hadde mest sprut i beina mot slutten av den 163 kilometer lange etappen fra Petrer til Totana. Sammen med spanske Markel Irizar og ukrainske Russland Pydgomij utgjorde duoen en gruppe som opparbeidet seg et solid forsprang til resten av feltet.

I mål var Lastras 15 sekunder foran de argeste konkurrentene på den relativt flate etappen. Det betyr at han tok den røde ledertrøya fra Leopards Daniele Benatti og leder med 20 sekunder på Chavanel i sammendraget.

Lastras sikret seg også poengtrøya og klatretrøya mandag, samtidig som Movistar leder lagkonkurransen i Vueltaen.

— Jeg kjørte et klassisk løp. Erfaringen min hjalp meg mye i dag. Jeg følte det var min tur i dag. Det var en solid og fortjent seier, sa Lastras, som dediserte seieren til landsmannen og syklisten Xavi Tondo, som døde i en ulykke i mai.

Etappeseieren var hjemmeyndlingens tredje i det tradisjonsrike rittet gjennom tidene. Lastras er med i det gjeve selskapet av syklister som har vunnet etapper i både Tour de France Giro d'Italia og Vuelta a España.

Norges eneste deltaker i Vueltaen, Kurt Asle Arvesen, ble liggende langt bak mandag. Eresfjordingen endte som nummer 151 på den 3. etappen og er ytterligere ti plasser bak i sammendraget.

(NTB)