Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Bruddseier på kald dag i Romandiet

Stefan Küng sørget for hjemmeseier.

FIRE MANN: Stefan Küng førte an i bruddet, og BMC-ryttern stakk av med etappeseieren i Romandiet rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
FIRE MANN: Stefan Küng førte an i bruddet, og BMC-ryttern stakk av med etappeseieren i Romandiet rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): På en nedkortet utgave av den andre etappen av Romandiet rundt var det Stefan Küng som taklet de kalde og våte forholdene aller best.

Bruddet fikk gå tidlig på etappen, og fire mann satt i front gjennom de 136 kilometerne fra Aigle til Bulle. Stefan Küng (BMC Racing Team), Sander Armee (Lotto Soudal), Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) og Andriy Grivko (Astana) utgjorde kvartetten i tet.

De fire ble til slutt til to, og Küng og Grivko kom sammen inn til den slake motbakken på tre kilometer som avgjorde etappen.

Sveitseren fra BMC dro i gang en langspurt etter den siste svingen, med Astana-rytteren på hjul. Grivko maktet aldri å passere sveitseren som tok den andre strake hjemmeseieren i Romandiet rundt etter at Michael Albasini (Orica-Scott) vant onsdag.

Sammenlagtrytter brøt

Flere ryttere fikk et ublidt møte med den sveitsiske asfalten i løpet av etappen.

Warren Barguil (Team Sunweb) var en av dem. Franskmannen gikk i bakken med 53 kilometer igjen til mål, og kom seg ikke opp på sykkelen igjen.

Team Sunweb-rytteren, som var lagets håp i sammendraget, brøt etappen.

Arrangørene fjernet utforkjøring

Det kalde været skapte også trøbbel for rittarrangørene. Torsdagens etappe skulle egentlig startet med en lang utforkjøring, men de farlige forholdene gjorde at de første 22 kilometerne av etappen ble fjernet.

Været var også dårlig i det sveitsiske rittet på de to første dagene, men først torsdag ble det nødvendig å korte ned en etappe. 136 kilometer fra Aigle til Bulle ble dermed distansen rytterne skulle tilbakelegge.

Slik gikk det til:

Etter å ha nådd fram til den nye startstreken gikk starten klokken 13:55. De første rytterne som ønsket å sitte i dagens brudd fikk gå av hovedfeltet.

Stefan Küng (BMC Racing Team), Sander Armee (Lotto Soudal), Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) og Andriy Grivko (Astana) kom seg av gårde, og ledet med 5:30 da 100 kilometer gjensto.

Kvartetten holdt et solid tempo, og det tok tid før hovedfeltet begynte å nærme seg. Med fire mil igjen hadde de fremdeles 4:40 å gå på.

Sander Armee takket etter hvert for seg, og ble snart hentet av feltet, mens Küng, Veuchelen og Grivko fortsatte i front.

Inne på de siste to milene hadde trioen 2:23 til forfølgerne, men den kuperte avslutningen gjorde at feltet fortsatt hadde en sjanse.

De tre i front samarbeidet fremragende, og tempoet i hovedfeltet var ikke høyt nok til å ta igjen det tapte.

Med kun ti kilometer igjen var avstanden redusert til 1:51. Hovedfeltet nærmet seg ytterligere på de siste kilometerne, men bruddet hentet de aldri.

Grivko forsøkte seg med et angrep fire kilometer fra mål, og kvittet seg med Veuchelen. Küng hang med på notene, og duoen syklet sammen inn på de tre siste kilometerne.

De to spurtet om seieren på oppløpet, og Stefan Küng var den beste av dem.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!