Bruer stilte ikke til dopingtest

Nede for telling.

400 meter-løperen Grit Breuer er på dypt vann etter at hun ikke stilte til en såkalt uanmeldt dopingtest onsdag. Det melder det tyske antidopingbyrået.

Breuer er på ferie i Hellas sammen med den dopingmistenkte treneren Thomas Springstein. Hun har ikke meddelt det tyske antidopingbyrået hvor hun er, og det er et klart brudd på reglementet.

- En hver utøver har plikt på seg til å informere forbundet sitt hvor hun eller han befinner seg dersom oppholdet utenfor hjemmet er lenger enn tre dager, sier Matthias Blatt, som er talsmann for antidopingbyrået i Tyskland.

Det er annen gang Springstein og Breuer er innblandet i en dopingsak. I 1992 ble Breuer og hennes lagvenninne Katrin Krabbe utestengt i to år for å ha brukt steroidet clenbuterol. Begge ble trenet av Springstein da dette skjedde.

Springstein ble avslørt for å ha store mengder forbudte stoffer i hjemmet sitt etter en razzia. Han er inntil videre utestengt av klubben sin Magdeburg. Klubben reagerte veldig raskt etter at saken ble kjent.

(NTB-AFP)