VAR PÅ VEI UT AV EUROPA LEAGUE: Men etter den mirakuløse opphentingen topper Brugge gruppe, og holder stø kurs mot sluttspillet. Foto: (AP Photo/Darko Bandic)
VAR PÅ VEI UT AV EUROPA LEAGUE: Men etter den mirakuløse opphentingen topper Brugge gruppe, og holder stø kurs mot sluttspillet. Foto: (AP Photo/Darko Bandic)Vis mer

Brugge med mirakuløs snuoperasjon i Europa League

Lå under 0-3 etter 74 minutter - vant kampen.

Belgiske Brugge snudde 0-3 til 4-3-seier på et drøyt kvarter i onsdagens europaligaoppgjør borte mot slovenske Maribor.

Tom Høglis klubb gikk dermed fra å være på randen av å bli slått ut, til å toppe europaligaens gruppe H. Høgli er ute med skade og var ikke i troppen da laget hans sto for den fantastiske snuoperasjonen.

Maribor ledet med tre mål da Dalibor Volas scoret for annen gang midtveis i annen omgang. Brugges Nabil Dirar brakte likevel spenningen tilbake da han fant nettmaskene to ganger på fire minutter for gjestene. Med åtte minutter igjen av kampen utlignet innbytteren Joseph Akpala. På det tidspunktet passerte Brugge engelske Birmingham og tok seg opp på annenplassen i gruppa.

Men dramatikken i Slovenias nest største by var ikke over. I siste spilleminutt sørget forsvarsspiller Ryan Donk, som tidligere i oppgjøret hadde scoret selvmål, for at bortelaget stjal med seg alle poengene hjem. Med det gikk Brugge også forbi portugisiske Braga og topper tabellen. Braga vant 1-0 hjemme over Birmingham onsdag etter mål av Hugo Viana.

Alexander Tettey og Rennes er ute av kampen om avansement etter 0-0 hjemme mot Udinese onsdag. Tettey spilte 90 minutter på midtbanen til Rennes og pådro seg gult kort i sluttsekundene. Den franske klubben står fortsatt uten seier i gruppespillet, og har bare sanket tre poeng på fem kamper. Med minst ett poeng i siste kamp tar Udinese seg videre sammen med Atlético Madrid fra gruppe I.

Spanjolene vant onsdag 1-0 borte mot et Celtic-lag uten Thomas Rogne. Arda Turan scoret for Atlético. Celtic har fortsatt muligheten til å gå videre, men må slå Udinese borte i den avsluttende gruppespillrunden.

(NTB)