Brugger opp til bråk

Flere av spillerne sier de er misfornøyde og Trond Sollied må tåle sterk kritikk fordi han ikke leverer varene, tross en årsinntekt på rundt åtte millioner kroner. Legg til en meget svak serieinnsats, og du har oppladingen til årets viktigste kamp for Brugge.

Misnøyen har spredd seg i miljøet rundt klubben etter hvert som dårlige resultater har tikket inn.

Flere spillere i klubben sier til belgisk presse at gutta på laget er misfornøyde med jobben Sollied gjør.

- Det er en negativ stemning blant gutta nå. Spillerne er frusterte og føler presset veldig hardt, sier klubbens norske spiss Rune Lange til Dagbladet.

Sollied selv avfeier kritikken.

- Folk blir negative når det går dårlig. Men jeg har verdens beste samvittighet.

At den norske treneren tjener veldig gode penger uten å levere like gode resultater, har ført til sterk kritikk.

Kilder i Brugge bekrefter at Trond Sollied vil tjene rundt åtte millioner kroner, eller èn million euro, denne sesongen - og like mye hvert av de to neste åra han har kontrakt med klubben.

Den endelige lønna vil avhenge noe av bonuser, men beløpet er langt høyere enn Brugge har betalt noen trener tidligere. Til sammenlikning tjener treneren i tabelltopp Anderlecht bare halvparten.

Sollied selv vil ikke kommentere kritikken mot at han tjener åtte millioner kroner.

- Det er vel fint for meg, sier han til Dagbladet.

16 poeng bak

Brugge tapte i helga mot Standard Liege og ligger på femteplass i den belgiske serien, hele 16 poeng bak ledende Anderlecht. Det er langt fra godt nok for toppklubben, som tok seriesølv i fjor og har for vane å kjempe i toppen av tabellen.

- Nei, det er umulig for oss å vinne serien i år. Vi må innse det, sier Trond Sollied til Dagbladet.

Han har tidligere snakket mye om å bygge opp et storlag i Brugge, men når ikke målene sine i år.

- Vi har fortsatt håp om å gå videre, sjansen til å slå Ajax er vel fifty-fifty, sier treneren.

Lange fra start

I kveld kommer Ajax på besøk til stadion i Brugge. Laget fra Amsterdam sliter med skader og flere spillere er usikre, blant annet kaptein Tomas Galasek og spissen Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg tror Zlatan spiller, men neppe Galasek. Og Galasek er veldig sentral i oppbyggingen av spillet deres, det er ikke akkurat en ulempe for oss om han ikke spiller, sier Trond Sollied.

Treneren mener grunnen til mange av Brugges problemer i år er nettopp skader.

- Det har vært veldig mange spillere som har vært borte i perioder og det gjør det umulig å bygge opp en stabil stamme i laget, sier Sollied.

Nordmennene Rune Lange og Bengt Sæternes har spilt mye i høst, Lange har vært syk den siste uka, men er klar i kveld.

- Rune vil spille fra start, men Bengt starter på benken, sier Sollied.

For å gå videre til neste runde i Champions League må Brugge slå Ajax i kveld, samtidig som gruppeleder Milan må ta poeng hjemme mot Celta Vigo.

SPILLER: Det norske spissparet Rune Lange (t.v) og Bengt Sæternes kommer sikkert på banen mot Ajax. Men bare Lange spiller fra start.
SLITER: Brugge-trener Trond Sollied får mye kritikk for tida. Resultatene er svake, og spillerne er frustrerte. Seier mot Ajax i kvelden Champions League-kamp hjemme i Brugge kan rette opp mye.