Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruins slo tilbake med storseier

Kjørte over Vancouver Canucks og vant 8-1 i tredje finalekamp.

Foto: Elsa/Getty Images/AFP
Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer

Boston Bruins er tilbake i kampen om Stanley Cup-trofeet etter at laget kjørte over Vancouver Canucks og vant 8-1 i tredje finalekamp. Vancouver ledet 2-0 i best av sju kamper etter seirer i to svært jevne oppgjør hjemme i Canada. Men da lagene tok turen til Boston, viste Bruins at de er sultne på sin første tittel siden 1972. – Vi ligger fortsatt under 1-2. Vi er ikke helt tilbake i kampen om tittelen, men vi er heller ikke ute av den, sa Bruins-keeper Tim Thomas, som gjorde 40 redninger. Statistikken taler til Vancouvers fordel. Kun fire lag i NHL-historien har vunnet tittelen etter å ha ligget under 0-2 sammenlagt slik Bruins gjorde.
Bevisstløs Mandagens kamp var preget av mye krangling og harde taklinger. Etter fem minutters spill ble Bruins-spilleren Nathan Horton truffet i hodet av en takling fra Aaron Rome. Horton ble liggende bevisstløs og forlot isen på båre. Rome fikk matchstraff. Horton ble fraktet til sykehus der han skulle ligge til observasjon over natten. Ifølge legene var Bruins-stjernen ved bevissthet og kunne bevege kroppsdeler. – Det er alltid vanskelig når du mister en spiller, spesielt en fyr som «Horty». Vi ønsket å vinne for ham. Det var en tøff situasjon, og alle er bekymret for ham, men det ga oss motivasjon til å vinne, sa Bruins-spilleren Brad Marchand.
Målfest Etter en målløs første periode tok Bruins kontroll på kampen i den neste. Scoringer av Andrew Ference, Mark Recchi, Brad Marchand og David Krejci gjorde at vertene ledet 4-0. I siste periode fortsatte Bruins målfesten. Daniel Paille la på til 5-0 før danske Jannik Hansen reduserte for Canucks. Men kort tid senere gjorde Mark Recchi sitt andre mål for kvelden, mens også Chris Kelly og Michael Reder kom på scoringslisten. – Vi ble utspilt og må gjøre bedre. Vi må ta lærdom fra dette, sa Canucks-stjernen Henrik Sedin. Lagene møtes igjen i Boston onsdag.

(NTB)

(NTB)