Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruk Braaten fra start, Hareide!

Folket har talt. Men for døve ører - enn så lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet.no):  Følg Ungarn - Norge direkte kl. 20.

Daniel Braaten har aldri startet en kvalifiseringkamp for Norge. Han får ikke starte i kveld heller, når Norge innleder EM-kvaliken mot Ungarn i Budapest.

Akkurat det er folket - som vanlig - uenig i.

Av de rundt 4000 som har stemt fram Folkets landslag, vil 51 prosent se entertaineren fra Rosenborg på høyrekanten. 32 prosent er enig med Åge Hareide i at Fredrik Strømstad er det beste alternativet på den plassen.

TV 3-kommentator Roar Stokke stiller seg bak flertallet.

- Daniel Braaten er en entertainer og en individualist. I norsk fotball har vi ingen tradisjon for å framelske slike spillere, det er derfor vi ble så glade i Myggen. Det er i fotballens ånd å sette pris på spillere som har det lille ekstra som avgjør, og Braaten har både styrke, teknikk, kraft og fart, sier Stokke til Dagbladet.no.

- Blir han litt mer stabil, er han den neste spillereksporten og Norges beste fotballspiller. Potensialet hans er mye større enn alle de andre på landslaget. Takk gud for at det finnes sånne i norsk fotball, sier han.

Pass opp for lillebror

FOLKETS FAVORITT: Men Daniel Braaten må finne seg i å spille joker-rollen for Norge nok en gang. Her fra Vm-kvalifiseringskampen mot Slovenia i 2005, da han kom innpå - og herjet. Foto:AP/SCANPIX
FOLKETS FAVORITT: Men Daniel Braaten må finne seg i å spille joker-rollen for Norge nok en gang. Her fra Vm-kvalifiseringskampen mot Slovenia i 2005, da han kom innpå - og herjet. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

Den eneste gangen Daniel Braaten har startet en landskamp var i vinter, da Norge fikk juling borte mot Senegal.

Ellers har Hareide brukt ham mest som en joker - til tider med stort hell. Som da Braaten kom inn borte mot Slovenia i fjor, og gjorde akkurat som han ville. Så god var han at John Carew brukte følgende trussel da slovenerne ble i overkant pågående:

- Pass dere, ellers kommer lillebror og tar dere.

Daniel Braaten selv er som kjent ikke overvettes begeistret for oppmerksomhet. Etter gårsdagens trening tok han på seg headsettet og tuslet i bussen uten å snakke med pressen. Ikke fordi han er arrogant, tverr eller sur. Han liker bare ikke å jatte med journalister.

Da Dagbladet.no viser Åge Hareide folkets landslagsuttak, registrerer han med tilfredshet av han har folkets støtte på 10 av 11 plasser - men altså ikke på høyrekanten.

- Det ser ganske bra ut det der, asså, sier Hareide og bryter opp i et bredt glis, før han blir eskortert i bussen.

Unorsk

Tidligere har han imidlertid ikke lagt skjul på at Braaten er en av spillerne som kan hjelpe ham å innfri et av løftene han ga det norske folk da han ble landslagssjef: Begeistre og skape stolte øyeblikk. Det har blitt flest flaue den siste tida.

image: Bruk Braaten fra start, Hareide!

- Daniel er litt unorsk. Vi må se etter slike unorske typer. Det har vært mye snakk om underholdning, og Daniel er en type som kan begeistre selv om ikke laget spiller perfekt fotball, har Hareide sagt.

Roar Stokke mener Hareide bryter litt med egne prinsipper ved å utelate Braaten fra startoppstillingen.

- Åge har alltid brukt argumentet om å ta ut formspillere, men det argumentet avliver han i dette tilfellet. Daniel Braaten er i kjempeform.

- Jeg synes Braaten er en spiller som landslaget skal ta seg råd til å ha med. Han er rett og slett for spennende til å bli utelatt. Prestasjonen hans i den timen han spilte borte med Slovenia er den beste søknaden som er blitt lagt inn i dette årtusen om å spille fast. Da viste han hele potensialet sitt, mener Stokke.

Folket samstemte

Ellers på midtbanen er Martin Andresen og Kristofer Hæstad soleklare valg sentralt, mens hele ni av ti mener Morten Gamst Pedersen er best egnet til å bekle venstrekanten.

Midtstopperduoen Erik Hagen og Brede Hangeland er selvskrevne, og i skadefraværet til John Arne Riise og Trond Erik Bertelsen fester 83 prosent sin lit til Marius Johnsen på venstrebacken. På motsatt back mener 79 prosent at Anders Rambekk er det beste vi har.

Thomas Myhre slår som forventet knockout på Jan Kjell Larsen og Håkon Opdal - mens John Carew og Ole Gunnar Solskjær gjør det samme med sine spisskolleger på topp.

<B>AKROBAT:</B>TV-3s kommentator Roar Stokke takker høyere makter for at vi har artister som Daniel Braaten i norsk fotball. Men starte i kveld, det får han ikke.