Bruk hele regel- boka

Start-trener Tom Nordlie oppfordrer dommerstanden til å bruke hele regelboka i årets sesong.

Nordlie var oppgitt over gårsdagens dommer Ole Kambens stadige avblåsninger for holding.

-  Jeg vil oppfordre dommerne til å bruke hele regelboka, og ikke bare deler av den, sier Start-treneren, som irriterte seg over mye oppstykking av spillet i går.

-  Spillerne var heldigvis så disiplinerte at det ikke utartet. Det kunne blitt langt verre dersom dette var en seriekamp hvor poeng sto på spill, mener Nordlie.

Dommerne har allerede, før sesongen blåses i gang, gitt klart uttrykk for at det i år vil bli slått hardere ned på holding.

-  I år er det holding, neste år er det noe annet de velger å fokusere på. Jeg mener jo dommerne må kunne følge hele regelboka hvert år, sier Nordlie.

-  Hold linjen

Også Odd-trener Arne Sandstø frykter at det kan bli mye fokus på holdinger i år.

-  Det viktige er jo at dommeren følger opp når han først setter en standard. Jeg frykter litt at dommerne vil fokusere veldig på holdig det første kvarteret, og ikke holder linjen. Det kan fort vekke harme og irritasjon utover sesongen, frykter Sandstø.

Etter 16 minutter i går ble Jon Midttun Lie revet ned av Christian Flindt Bjerg ved femmeteren, og dommeren blåste straffe.

-  Det er greit at dommeren blåser straffe, men jeg syns jo det er bemerkelsesverdig at det da ikke blir flere straffer i denne kampen, sier Sandstø.

Jevngode

Verken Odd eller Start overbeviste stort i Skien i går, og lagene hadde én omgang hver.

-  Det var ingen stor kamp av oss, litt som forrige helg mot Bryne. Det viser at det ikke er lurt å gå for lenge og glede seg til seriestart, sier Nordlie.

Sandstø på sin side var fornøyd med Odds 2. omgang, til tross for at Stefan Bärlen avgjorde kampen til Starts fordel i siste spilleminutt.

-  Vi skaper mye i 2. omgang. Holder høyt tempo og tør spille igjennom midtbaneleddet. Men så må man jo også score mål for å vinne kamper, påpeker Sandstø.

Han er likevel ikke i tvil om at Start er et lag Odd skal slå når serien dras i gang.

-  Start er et lag vi garantert vil slå hjemme. De spiller opp mot maksimalt av det de har nå, mens vi fortsatt har mye å gå på.

INKONSEKVENTE DOMMERE: - I år er det holding, neste år er det noe annet de velger å fokusere på. Jeg mener jo dommerne må kunne følge hele regelboka hvert år, sier Tom Nordlie.
SEIERSMÅLET: Stefan Bärlin (t.v.) scorer 2- 1, og sikrer Start seieren.