Bruk Marcus, Høgmo: Vi kan ikke ha en søvngjenger på topp

Marcus Pedersen fortjener den plassen han får i den neste landslagstroppen. Men det er dessverre Per-Mathias Høgmos største problem som gjør det til en selvfølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet):

For en måned siden var ikke Marcus Pedersen (25) på Per-Mathias Høgmos liste over potensielle spisser til kampene mot Malta og Italia - han var ikke engang i landslagstrenerens tanker. Tirsdag blir han tatt ut i troppen som skal sende Norge til EM gjennom å slå Ungarn over to kamper.

GRUNNENE TIL DET er mange. Og gode. Marcus Pedersen er i form, Marcus Pedersen scorer mål, og kanskje best av alt - Marcus Pedersen ser endelig ut til å ha skjønt hva som skal til. Men den kanskje viktigste grunnen til at Marcus Pedersen i løpet av 10 uker har gått fra å være ingenting til en som nå vil få delansvar med å score oss til Frankrike 2016, skyldes først og fremst det som har vært et tema i hele EM-kvalifiseringen.

En målscorer.

Eller mer presist, mangelen av en målscorer.

OM HAN ER frisk starter Alexander Søderlund mot Ungarn på Ullevaal torsdag om 13 dager. Derom hersker ingen tvil. Selv mot Italia, i en kamp han egentlig ikke fikk gjort noe som helst, var Alex Søderlund den direkte duell-årsaken til at Alex Tettey kunne gi oss 1- 0 fra returrommet etter et frispark. Og Høgmo verdsetter den duellkraften og viljen Alexander Søderlund representerer på topp, akkurat som han liker samarbeidet mellom Markus Henriksen og Søderlund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer