Bruk oppskriften fra baklomma

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SNART

ett år har Åge Hareide vært landslagstreneren med de magiske fingrene. Italia-tapet gir ham bare tre dager til å finne igjen lykkeformlene. Da gjelder det å lete i baklomma.

I etterkant går det an å se at opplegget for Palermo-kampen brøt for mye med det Åge hadde drillet inn i landslaget gjennom VM-oppkjøringen:

 I hver treningskamp har det vært snakk om hvordan spillerne kunne vinne.

 Mot Italia gjaldt det å unngå å tape.

En liten fotballnasjon som Norge kan knapt koste på seg en annen innstilling i bortekamp mot Italia, men vi kunne benyttet den lange treningstida til å spille inn en mindre ambisiøs utgave til bruk for akkurat denne kampen.

Nå kan Åges higen etter stolte norske øyeblikk gi en rekordrask nedtur i VM-kvaliken.

SÅ TRIST

ender neppe dette helhjertede forsøket på å skape Nye Norge, men siden muligheten hang med den norske troppen som en kullsvart Donald-sky allerede fra hjemreisen fra Palermo i går, er det tid for å se på det norske fotballivets lyse sider:

 Landslaget har mer å angripe med.

I første rekke Morten Gamst Pedersen. Det er ikke ofte at en så lovende spiller blir holdt utenfor en norsk VM-start på grunn av trenerens taktiske valg. Til det har talent-utvalget vårt vært for skrint. Men derfra til å kalle Gamst Pedersens benkplassering en taktisk bom, er for drøyt. Lørdag kveld var den mer defensive Rudi-vrien nær ved å lykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer