- Bruk penger, eller senk ambisjonene

Demidovs avskjedshilsen til Rosenborg.

KLAR TALE: Vadim Demidov mener Rosenborg snart må følge opp den uttalte målsettingen om å være blant Europas 30 beste lag med handling. Selv drar han nå til Real Sociedad og La Liga.  Her er han i duell med Leverkusens Patrick Helmes. Foto:  EPA/Federico Gambarini
KLAR TALE: Vadim Demidov mener Rosenborg snart må følge opp den uttalte målsettingen om å være blant Europas 30 beste lag med handling. Selv drar han nå til Real Sociedad og La Liga. Her er han i duell med Leverkusens Patrick Helmes. Foto: EPA/Federico GambariniVis mer

Vadim Demidov er på plass i Spania 2. juledag. 24-åringen mener Rosenborg må satse tøffere hvis laget skal opprettholde målsettingen om å være blant de 30 beste lagene i Europa.

Demidov har spilt i Rosenborg siden 2008, men drar nå til den spanske 1.-divisjonsklubben Real Sociedad. I et intervju med Adresseavisen forteller Demidov om hva han mener RBK bør gjøre for å hevde seg i Europa i framtiden.

0-9 i målforskjell
- FC København skal spille åttedelsfinale i mesterligaen. Våre bortekamper i europaligaen endte med 0-9 i målforskjell. Vi fikk prentet inn i hodene våre ambisjonen om å være blant de 30 beste i Europa. Men da må det vises, også. Ellers bør man justere ned målsettingen, sier Demidov.

- Hvordan bør det vises?

- Utgangspunktet er langt bedre nå enn da jeg kom i 2008 (femteplass i serien), og jeg er stolt over det jeg har vært med på de to siste årene. Men om klubben har en så høy overordnet målsetting som den sier, kan man ikke bare snakke om det. Kris (Stadsgaard) og jeg har begge dratt til La Liga. En rekke andre profiler har kun ett år igjen av kontrakten, og flere av dem har store ambisjoner og vil videre i karrieren. Da må RBK bruke penger, både til kjøp og i reforhandlinger av kontrakter, sier Demidov.

Økonomi
Til tross for overgangen til Jon Inge Høiland fra Stabæk til Rosenborg, savner Demidov en sjefstype i stallen han forlater.

- En etablert midtstopper i den rette alderen, som har et navn og vil gå rett inn og forsterke laget.

Rosenborg må, som mange andre norske klubber, spare penger. Demidov mener klubben må senke ambisjonene hvis den ikke har råd til å satse skikkelig.

- Man kan ikke «spare seg» til en plass i mesterligaen. FCK handlet for 15 millioner kroner i sommer. Det gjorde ikke RBK. Vi hadde en bra grunnstamme, men kunne med fordel ha hatt større konkurranse om plassene i laget. En mesterligaplass i 2011 handler også om mye penger for framtiden, sier Demidov til Adresseavisen.

(NTB)