Bruker 650 mill. for å holde Vieira

Arsenal varsler et stormløp mot overgangsmarkedet for å holde Patrick Vieira i klubben. Les siste nytt om engelsk fotball.

Bakgrunnen er Vieiras uttalelser om at London-laget ikke er ambisiøse nok for ham. Franskmannen mener Arsenal aldri burde ha solgt Manu Petit og Marc Overmars til Barcelona, og at stallen er for liten for Champions League-suksess.

Per i dag skal både Inter og Juventus være villige til å by 330 millioner kroner for 24-åringen. I dag svarer styreformann Peter Hill-Wood, kanskje først og framst for å unngå at Vieira tvinger fram et salg.

- Jeg kan forsikre Patrick og fansen at vi vil konkurrere med både Real Madrid og de andre europeiske toppklubene. Penger ligger klare for Arsene Wenger, slik at han kjøpe spillere. Men vi må huske på at penger ikke alltid betyr suksess. Atmosfæren og støtteapperatet i en klubb må være riktig også, sier Hill-Wood.

Ifølge The Mirror betyr styreformannens utspill at 50 millioner pund (650 millioner kr.) ligger klare til sommersalget.

- Jeg forstår at Patricks følelser. Vi sier alle sånt når vi er skuffet. Men jeg er sikker på at andre har sagt verre ting de siste sesongene, sier Hill-Wood og legger til at sesongen ennå ikke er helt spolert.

- Jeg synes sesongen har vært bra, og vi har fortsatt en FA-cupfinale å spille. Vinne der ville vært stort.

Wise: - Kjøp Rivaldo!

Chelsea-kaptein Dennis Wise legger lista høyt når han krever forsterkninger foran neste sesong. Han krever nemlig verdens beste spiller til Stamford Bridge. - Rivaldo ville blitt en nøkkelspiller i Chelsea. Jeg drømmer om å se han spille sammen med Jimmy Floyd Hasselbaink og Gianfranco Zola, sier 34-åringen. Chelsea må regne med hard konkurranse dersom de skal prise brasilianeren bort fra Barcelona. Men ifølge Wise er det ingen grunn til å ikke velge London-klubben: - Jeg regner Chelsea som et av Europas topplag. Det er ingen grunn til at spillere som Rivaldo ikke skal komme hit og få suksess.

130 mill. for West Ham-spiss?

West Ham-spissen Frederic Kanoute har vært en av overraskelsene i Premier League denne sesongen. Det skal også Serie A-klubber ha lagt merke til. Juventus skal nå være innstilt på å betale 130 mill. kroner for den hengslete angriperen. Kanoute vil da erstatte en annen franskmann: David Trezeguet.

Kjemper om svensk 16-åring

Middlesbrough og Tottenham er begge interessert i det svenske stortalentet Niklas Nordgren (16). Kristianstad-spilleren er sønn av den svenske legende Mats Nordgren, og er etterspurt av både Helsingborg, Malmø og IFK i hjemlandet. Men trolig velger 16-åringen Middlesbrough. - Jeg foretrekker Middlesbrough, fordi jeg fikk et veldig godt inntrykk av både laget og byen da jeg besøkte dem, sier Nordgren. Middlesbrough skal også være lystne på toppscoreren i engelsk 3. divisjon: Brightons Bobby Zamora.

... men Karembou reiser

Christian Karembou blir ikke på Riverside. Boro-spilleren sa i dag til franske L'Equipe at han helst spiller for franske PSG neste sesong. Midtbanespilleren kom gratis fra Real Madrid for et år siden.

  • Kilder: The Mirror, Sky Sports og PA.

OVERRASKELSE: West Ham-spissen Frederic Kanoute har vært en av overraskelsene i Premier League denne sesongen.