Bruker feil kølle

Etter 27 serieomganger har Ole Eskild Dahlstrøm kjøpt ishockeykøller for 9500 kroner. I tillegg har Storhamar ilagt ham en bot på fem tusenlapper fordi lagkapteinen spiller med feil kølle.

- Jeg kommer nok til å bruke 35 000 kroner på ishockeyutstyr denne sesongen. Du skjønner, vi ishockeyspillere får ikke bare penger. Det hender vi må blø litt også, flirer Dahlstrøm.

I Storhamar har spillerne fritt utstyr for 17 000 kroner. De som ønsker skøyter, køller, leggskinn eller annet utstyr utover denne summen, må betale sjøl.

Dyrt budsjett

Dahlstrøms utstyrsbudsjett blir ekstra høyt fordi han nekter å bruke samme køllemerke som klubbens leverandør.

- Ei kølle koster 235 kroner, og jeg må kjøpe mine sjøl. Da er det opplagt at jeg ikke knuser den mot vantet etter et tap. På 150 treninger og 27 seriekamper har det gått med 40 køller.

- Regner jeg med både ekstrautstyret og boten, må jeg nok betale tilbake over 20 000 kroner til Storhamar etter sesongslutt, sier Dahlstrøm.

Heller bot

Men lagkapteinen er langt fra sur på klubbens restriktive holdning overfor utstyrssynderne.

- Slik må det være. Leverandøren vil selvsagt ha noe igjen for å kle oss opp. Og kontrakten med klubben er krystallklar. Den som ikke vil spille med riktig utstyr, får bot. Den betaler jeg gjerne, for den kølla jeg bruker er den beste, sier Ole Eskild Dahlstrøm.