Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benjamin ikke bekymret over Warholm og Iuels samarbeid

Bruker Iuel som muldvarp i spillet mot USA

Karsten Warholm har ingen kontroll på Abderrahman Samba, men får viktig innsideinformasjon om Rai Benjamin av «muldvarpen» Amalie Iuel. Det skremmer imidlertid ikke USAs vidunderbarn.

MAKTKAMP: Spillet mellom Karsten Warholm og rivalene er i gang, med Amalie Iuel i en nøkkelrolle. Samtidig skaper varme nye problemer i Doha. Det gjorde også staven til Sondre Guttormsen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

DOHA (Dagbladet): VM-finalen på 400 meter hekk nærmer seg med stormskritt. Gullkampen står mellom gigantene Karsten Warholm, Rai Benjamin og hjemmehåpet Abderrahman Samba.

Alle tre kan slå verdensrekorden til Kevin Young satt helt tilbake i 1992 - før alle disse tre gutta ble født.

Warholm vet lite om hva som møter ham i finalen mandag kveld, bortsett fra at det kommer til å gå ekstremt fort. Trolig blir det historiens heftigste VM-finalen.

Abderrahman Samba har han svært lite kontroll på. Bedre står det til med kunnskapen til det amerikanske vidunderbarnet Benjamin, som deler tidenes tredje raskeste tid på 400 meter hekk sammen med Samba, rett bak Warholm.

- Jeg har egentlig lite innsikt i hvordan rivalene mine trener. Han ene, Rai Benjamin, er tidligere lagkompis med Amalie. Hun er som en muldvarp og forer meg med info, sier Warholm til Dagbladet.

GOD RELASJON: Amalie Iuel kjenner både Rai Benjamin og Karsten Warholm. De tette båndene kan forhåpentligvis Warholm utnytte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD RELASJON: Amalie Iuel kjenner både Rai Benjamin og Karsten Warholm. De tette båndene kan forhåpentligvis Warholm utnytte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Årsaken til det er at Amalie Iuel og Rai Benjamin begge har bakgrunn fra University of Southern California, som er kjent for å dyrke fram toppatleter, spesielt i friidrett.

I tillegg studerer Warholm og Iuels meritterte suksesstrener Leif Olav Alnes videoklipp av hva Benjamin gjør rett.

Benjamins svar til Warholm og Iuel

Konfrontert med Warholms muldvarp-uttalelser om Iuel, sier Benjamin:

- Aha, Amalie hjelper Karsten, ja. Det er morsomt. Jeg kjenner Amalie godt fra alle årene vi studerte sammen. Jeg tar det som en kompliment at Amalie, Karsten og teamet deres studerer meg, mine løp og hvordan jeg opptrer. Det er bare hyggelig det, sier Rai Benjamin til Dagbladet.

IKKE BEKYMRET: Rai Benjamin frykter ikke insideinformasjonen Amalie Iuel har delt om ham til Karsten Warholm. Foto: Jewel SAMAD / AFP
IKKE BEKYMRET: Rai Benjamin frykter ikke insideinformasjonen Amalie Iuel har delt om ham til Karsten Warholm. Foto: Jewel SAMAD / AFP Vis mer

- Kan det være er en fordel for Warholm i gullkampen?

- Jeg blir ikke bekymret over dette nei. Jeg tror ikke det er noen hemmeligheter som Amalie kan dele til Karsten. Vi er åpne om treningsmetodene våre i USA, påpeker amerikaneren.

Benjamin var misfornøyd da han løp inn til historiens tredje raskeste tid i Zürich for en måned siden, bare noen hundredeler bak Warholms vanvittige rekordløp og årsbeste i verden.

Spår verdensrekord

Amerikaneren har mye på lager og tror han har verdensrekordnivået inne.

- Hvem er den største favoritten av deg, Warholm og Samba?

- Karsten er regjerende verdensmester, så han bør få favorittstempelet. Men det er veldig åpent i kampen om gullet. Alle vi tre kan slå verdensrekorden i VM-finalen, sier Benjamin til Dagbladet.

MULDVARP: Karsten Warholms treningspartner Amalie Iuel gir Warholm informasjon om en av hans største rivaler. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg aner ikke hva som skjer i finalen. Jeg vet ikke engang om sola står opp på mandag.

Iuel-ros

Amalie Iuel er spesielt imponert over Rai Benjamins steg.

- Han er veldig talentfull og har et veldig fint steg. Det er ekstremt spennende å følge med nivået i toppen nå. Det er et nivå som vi ikke har vært i nærheten av før på 400 meter hekk. Det er tre som truer verdensrekorden, sier Iuel til Dagbladet.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg visste at Rai hadde holdt igjen mye i fjor. Jeg så at han var kapabel til å løpe veldig, veldig raskt. Jeg tenkte at han lå og brygget på en sterk tid.

Warholm: - Et mysterium

En sterk tid akter også Samba å levere i VM-finalen på hjemmebane i Doha. Qatars store gullhåp er et stort mysterium for konkurrentene.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg vet hvor Samba trener, men ikke hvordan. Det hjelper ikke så mye å vite at han trener i Sør-Afrika. Men det er ikke så viktig. Vi har klokkertro på det vi gjør, sier Warholm til Dagbladet.

- Hvem frykter du mest av Benjamin og Samba?

- Jeg tør ikke å svare på det. Jeg er så redd for at det skal komme tilbake og slå meg i ansiktet. Jeg frykter begge.

- Er Samba et mysterium for dere konkurrentene?

MANGE TALENTER: Amalie Iuel er mektig imponert over søster Maja Iuels helt spesielle talent. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Ja, han er et mysterium. Et veldig stort mysterium. Ingen vet hvor god han er nå, men han viser i semifinalen at han har noe i seg, sier den regjerende verdens- og europamesteren til Dagbladet.

- Samba er en fyr jeg ikke har slått siden VM i London i 2017. Men det er klart, han har sin historikk i år med skader og sånn. Benjamin har et skyhøyt nivå. Helt ærlig blir det spinnvilt. Jeg grugleder meg, varsler Warholm.

VM-finalen på 400 meter hekk finner sted mandag klokka 22.40 lokal tid og 21.40 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling