Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruker Jeremy Clarkson til å lansere nye BBC-kanaler i Norge: - Ikke perfekt timing

BBC-direktør til Dagbladet.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I dag arrangerte BBC sin nye kanal i Norge, BBC Brit, med brask og bram i Holmenkollen i Oslo. I en gedigen promoseanse der både Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen bidro sammen med Top Gears ikoniske supersjåfør, The Stig, fikk BBC-direktør for de nordiske kanalene, Richard Hornsby-Smith, valuta for de millionene han la ned i pr-stuntet.
 
- Dette har vært en flott dag, det virker som om utøverne har kost seg også, og så er det flott for oss å få være her i Norge og lansere kanalene våre på en slik måte, sier BBC-direktør Hornsby-Smith.

Ikke perfekt timing
Med 18 kameraer, tre droner og en haug med småkameraer festet til all verdens utstyr og utøverne selv, har BBC lagt ned voldsomme ressurser i å lage en konkurranse mellom et sammensatt vinteridrettslag fra Norge og The Stig.

Konkurransen mellom dem er et innslag som i seg selv vil bli sett av millioner av mennesker verden over. Men med tanke på den siste månedens kontroverser rundt programmet Top Gear føles det noe merkelig å skulle lansere nye kanaler med et program som akkurat har sparket programlederen.

På tv-skjermene som viser «det beste BBC har å tilby» i pressesenteret i Holmenkollen, er Clarkson og Top Gear det klart mest viste programmet.

- Ingen skal påstå at det er perfekt timing, og ingen ønsket virkelig at dette skulle skje med tanke på Clarkson-episoden, men det er som det er, sier Hornsby-Smith til Dagbladet.

Clarkson på skjermen i Norge
Jeremy Clarkson fikk som kjent marsjordre etter at han havnet i håndgemeng med produsenten av Top Gear på grunn av manglende varmmat etter et opptak til programmet i England.

Nå blir framtidige Top Gear-episoder spilt inn uten den profilerte programlederen, men den splitter nye Top Gear-serien BBC bruker for å lansere BBC Brit på mandag er naturlig nok med Clarkson i førersetet.

- Clarkson er programleder for denne helt nye serien, som er vist i Storbritannia, men ikke her i Norge ennå. Han vil også være med i de to spesialene fra Patagonia vi også skal sende, sier Hornsby-Smith.

BBC Brit kommer på lufta mandag, mens nok en BBC-kanal, BBC Earth, blir lansert onsdag. Første episode av den siste Top Gear-serien vises klokka 22 på BBC Brit mandag 13. april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media