- Bruker kona til analyser

Eirik Hornelands avskjed får etterspill. Rosenborg står uten assistenttrener og videoanalytiker. Klubblegendene Nils Arne Eggen og «Mini» Jakobsen forventer endringer.

TØFF JOBB: Trond Henriksen har noen viktige kamper foran seg dersom klubben skal være med i medaljekampen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TØFF JOBB: Trond Henriksen har noen viktige kamper foran seg dersom klubben skal være med i medaljekampen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har skjedd mye i Trondheim og Rosenborg siden sesongstart. Etter flere svake kamper i sesonginnledningen, så daværende hovedtrener Eirik Horneland ingen andre muligheter enn å trekke seg fra jobben.

Det gjorde han etter enighet med RBK-topper som Mikael Dorsin, Ivar Koteng og Tove Moe Dyrhaug.

I tillegg har heller ikke assistent Karl Oskar Emberland vært i jobb siden avskjeden i juni.

Uten assistent - inntil videre

Trond Henriksen har tatt over klubben på midlertidig basis, men klubben står foreløpig uten assistenttrener og videoanalytikere.

Den siste tida har sportslig leder Mikael Dorsin bidratt på treningsfeltet som en slags assistent. Henriksen gjennomfører videoanalyser, og kona hjelper til med å overføre videoer på en minnepinne. Det skriver Adressa.

Det får Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til å reagere.

FOR DÅRLIG: Mini Jakobsen vil ikke bruke ordet krise, men legger ikke skjul på at han synes prestasjonene på Lerkendal er altfor dårlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOR DÅRLIG: Mini Jakobsen vil ikke bruke ordet krise, men legger ikke skjul på at han synes prestasjonene på Lerkendal er altfor dårlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Trond var jo assistenttrener tidligere, så det er klart at noen må inn. Mikael Dorsin er sportssjef og skal ikke bruke så mye tid på feltet. Men at Henriksen bør slippe analysearbeid burde være en lett sak. Det finnes folk i Trondheim som kan gjøre det. Men å få en ny stemme på feltet er verre, sier Mini til Dagbladet.

Overfor Dagbladet avslører RBK-trener Trond Henriksen at klubben har en avtale på plass med en assistenttrener:

-Personen kommer inn i løpet av uka, men vi jobber som vi har gjort tidligere inn mot Viking-kampen, sier Henriksen.

Det løser ett av flere problemer.

- Bruk sansene

Tidligere Rosenborg-trener og klubblegende Nils Arne Eggen mener at trønderne må finne en løsning.

- Det er mange i rekkene i Rosenborg. Dorsin tiltrådte som assistent. Det kan ikke fortsette, siden han har nok av andre oppgaver. Derfor leter klubben etter en dyktig assistent til Trond, og det kommer de til å finne, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

RBK-legenden mener på sin side at det å hente en videoanalytiker ikke er så viktig. Han ville heller brukt sansene mer.

TROR PÅ ROSENBORG: Nils Arne Eggen er ikke i tvil om at RBK vil slå tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ ROSENBORG: Nils Arne Eggen er ikke i tvil om at RBK vil slå tilbake. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde aldri videoanalytiker i min tid som trener. Det er stor forskjell på å se kamp på video sammenliknet med å se det som foregår på banen. Det har blitt for mye tøv og glaning på TV. Man må bruke sansene der det skjer, sier Eggen.

Rosenborg står i fare for å gå to sesonger uten gull. Det er uvant kost for Norges desidert beste klubb siden 90-tallet.

- Fotball går i bølger. Rosenborg må ikke vinne hvert år. Vi er i en omstillingsfase. RBK har kommet sterkt tilbake før og vil gjøre det igjen. Rosenborg har en egen kultur, en vinnerkultur. Det er sunt at noen puster Rosenborg i ryggen. Det hever det totale prestasjonsnivået, mener Eggen.

- Altfor dårlig

Henriksen tok over midlertidig 26. juni, noe som ga resultater umiddelbart. Med seier over lag som Brann, i tillegg til to 3-0-seire på rad, fikk klubben et lite pusterom.

Men nå kan de være på vei inn nok en tung periode. På de tre siste kampene har de bare vunnet én kamp og scoret bare to mål. Motstanderne har vært Start, Sandefjord og Haugesund - tre klubber som foreløpig sliter i bunnen av tabellen.

- Det er tungt, selvfølgelig. De skal ikke være utenfor de to beste lagene i Eliteserien. Jeg vil ikke bruke ordet krise, men det er klart at det er altfor dårlig. Etter at Kåre (Ingebrigtsen) fikk sparken, har ikke ting vært rosenrødt, for å si det sånn, sier Mini.

Den tidligere Bodø/Glimt- og Rosenborg-profilen mener at det RBK har levert har vært «kjedelig».

- Det var jo først litt bedring, så litt dårlig og kjedelig. Man blir jo påvirket av 90 minutter med Molde mot Bodø/Glimt, som endte med et hyggelig resultat for oss som er nordlendinger. Så kommer vi til en kamp med to dårlige lag (RBK og Haugesund). Vi har større forventninger til Rosenborg, sier han.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer