Bruker ligacupen som trening

Solskjær gir spilletid til de som trenger det.

KAMPTRENING. Ole Gunnar Solskjær bruker ligacupkampen mot Coventry onsdag som et ledd i oppkjøringa. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAMPTRENING. Ole Gunnar Solskjær bruker ligacupkampen mot Coventry onsdag som et ledd i oppkjøringa. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær bruker onsdagens ligacupkamp mot Coventry som et ledd i treninga. Han gir spilletid til de som trenger det. Waliserne startet fredag sesongen med 1-1 borte mot Blackburn i mesterskapsserien. Til helgen bør det bli Cardiff-seier hjemme mot Huddersfield, men før den tid skal Solskjærs mannskap ta fatt på ligacupen.

Nordmannen varsler at han vil gjøre en del endringer fra laget som spilte sist. Magnus Wolff Eikrem er blant dem som er lovet spilletid mot Coventry.

- På denne tiden av sesongen er det er noen som trenger mer spilletid enn andre. Coventry-kampen er en utmerket sjanse for dem som får spille. Det er viktig at vi gir kamptrening til noen av spillere våre, sier Solskjær til Wales Online.

Minner Solskjær opplevde aldri å vinne ligacupen gjennom sine 11 år i Manchester United. Han har både gode og dårlige minner fra kamper mot Coventry.

- Det var en gang jeg scoret mot dem da Steve Ogrizovic sto i mål. Pasningen kom fra Eric Cantona. Jeg gjorde mål også året etter, men da tapte vi 2-3. Darren Huckerby gjorde en helt vill kamp for dem. Forhåpentligvis får jeg et godt minne denne gangen.

- Blir tøft På 90-tallet var Coventry et fast innslag i Premier League, men Midlands-klubben har slitt tungt siden nedrykket i 2001. I 2012 måtte laget ta turen ned til engelsk 1. divisjon.

Selv om det skal være klasseforskjell på lagene, spår Solskjær at det blir en vanskelig bortekamp.

- Coventry er en stor klubb. Det var som regel alltid tøft da jeg spilte mot dem, og det blir nok tøft denne gangen også.

Cardiff tok seg helt til ligacupfinalen på Wembley i 2012, men tapte for Liverpool i straffesparkkonkurransen. (NTB)