Erlend Dahl Reitan:

Bruker mental trener: - Tabubelagt

Erlend Dahl Reitan (23) tror det er viktig å få hjelp til å takle livets utfordringer både på og utenfor banen. At flere klubber nå har ansatt mentale trener på heltid, er noe Rosenborg-spilleren hyller.

ØNSKER ÅPENHET: Rosenborgs Erlend Dahl Reitan holder fotballsatsingen i sjakk ved bruk av mental trener. Foto: Mats Torbergsen / NTB
ØNSKER ÅPENHET: Rosenborgs Erlend Dahl Reitan holder fotballsatsingen i sjakk ved bruk av mental trener. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er mye press fra omgivelsene. Det kan være alt fra supportere. Tv og media. Venner. Folk rundt deg. Det er fort gjort at du detter litt ut og tenker på ting du ikke får gjort noe med.

Det sier Erlend Dahl Reitan til Dagbladet om det mentale presset som ligger på en eliteseriespiller.

- Det kan være veldig ekkelt å si at du er litt ekstra nervøs før en kamp eller sånne ting. Jeg tror det er viktig å snakke om det åpent. Og hos en mental trener er det ingen dumme spørsmål.

Rosenborg, som for tida ligger som nummer fire på tabellen, er en av 16 eliteserieklubber som ansatte mental trener på heltid i 2021. Det samme gjorde Stabæk og Sarpsborg 08.

Fra før har både Viking og Bodø/Glimt hatt mental trener som en del av støtteapparatet i noen år.

Og Dahl Reitan er en av de som har god erfaring med å bruke mental trener helt siden sin tid på utlån til Bodø/Glimt i 2017 og 2019.

- Det er veldig viktig at du klarer å holde tankene innenfor garderobens fire vegger og det du skal gjøre på banen. Det kan være greit å få hjelp til akkurat det, sier han.

- Tabubelagt

Nylig åpnet LSK-spiller Tobias Svendsen opp om at han hadde slitt med angst i fem år, til både Romerikes Blad og VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer