Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruker millioner på Norway Cup

Norsk næringsliv og organisasjoner bruker millionbeløp på å hente utenlandske lag til Norway Cup. - Ungdom er en viktig målgruppe for oss, og vi treffer dem lett på Norway Cup, sier informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth Gjølme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 lag fra sju forskjellige land støttes i år med pengegaver i millionklassen av norske bedrifter, frivillige organisasjoner eller statlige organer for å kunne spille på Ekebergsletta. I tillegg til reise og opphold, får mange av lagene også med seg gedigne utstyrspakker når de reiser hjem etter turneringen.

Gunstig marked

- Vi bruker med glede rundt 125000 kroner på utstyr til slumbarna fra Nairobi. Vi ønsker å vise engasjement også innen humanitære områder, men det er klart vi får en effekt av dette både eksternt og internt, sier Elisabeth Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor Mobil.

- Pengene vi bruker i forbindelse med Norway Cup er vel investert. Ungdom tar fort i bruk ny teknologi som vi vil reklamere for, sier hun.

Tar det som kommer

Også Norsk Hydro ser bedriftsøkonomiske fordeler ved å sponse et fotballag med 14 år gamle gutter.

- Vi er medeiere i et oksid-verk på Jamaica, og derfor sponser vi denne turen. Mange av spillerne på dette laget har foreldre som jobber på fabrikken, forteller Solveig Jordbekken i Norsk Hydros Alumina-avdeling.

- Vi er ikke helt sikre på kostnadene, men tar de utgiftene som kommer, forsikrer hun.

Solidaritet

Oslo Grafiske Fagforening (OGF) skal bruke rundt 65000 kroner.

- Vi gjør dette for å vise internasjonal solidaritet. Vi har ingen kommersielle interesser i dette, sier nestlederen i OGF, Svein Mortensen.

Organisasjonssjef i SOS Barnebyer i Norge, Hans Emil Ratvik, lovpriser næringslivet som har gjort det mulig å hente et lag fra Costa Rica.

- Mange bekker små har gjort en fantastisk å for oss. Vi har fått hjelp fra over 30 forskjellige bidragsytere, sier Ratvik.

Brubygging

NORAD bruker 1,4 millioner kroner på lag som skal reise til Norway Cup, eller som direkte støtte til arrangørenes samarbeid med det palestinske fotballforbundet.

- Dette er brubyggende arbeid for å fremme holdninger og gi positiv aktivitet for palestinske ungdommer. Det er bedre at de spiller fotball enn at de kaster steiner eller kriger, sier konsulent i avdeling for frivillige organisasjoner, Gunvor Skancke.

<B>SØLETUR:</B> Da Mathare United fra Kenya spilte på Ekebergsletta i fjor, høljet regnet ned. Det håper de å unngå i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!