Bruker over 5 milliarder på sikkerhetstiltak under fotball-VM

Mobiliserer 157 000 soldater og politifolk.

KLART:  Rio de Janeiro og Maracana stadion blir sentralt under sommerens fotball-VM. Det er imidlertid ikke alle VM-anleggene som er klare. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix
KLART: Rio de Janeiro og Maracana stadion blir sentralt under sommerens fotball-VM. Det er imidlertid ikke alle VM-anleggene som er klare. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det brasilianske forsvarsdepartementet opplyser at de vil bidra med 57.000 soldater fra hæren, marinen og flyvåpenet, og at 21.000 av dem vil bli satt i høyeste beredskap gjennom hele mesterskapet, som pågår fra 12. juni til 13. juli.

Forsvaret begynte forberedelsene alt i 2012 og anslår ekstraregningen som følge av mesterskapet til å bli på rundt 2 milliarder kroner.

Den samlede regningen for sikkerhetstiltakene under VM, er beregnet til drøyt 5,1 milliarder kroner.

Høy kriminalitet Brasil sliter med generelt høy kriminalitet og landet har den siste tiden også opplevd en rekke streiker og demonstrasjoner.

Justisminister Jose Eduardo Cardozo tror ikke at uroen vil bli trappet opp fram mot avspark, noe som skjedde under generalprøven i fjor da Brasil arrangerte Confederations Cup.

Én million mennesker strømmet i den forbindelse ut i gatene for å protestere mot pengebruken.

Vekker sinne Den totale regningen for fotball-VM antas å ende på 65 milliarder kroner, noe som vekker sinne i et land med stor sosial nød, boligmangel og akutt behov for investeringer innen utdanning- og helsesektoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer