Bruker skjellsord mot stjernespillere

Dommer Graham Poll lar seg ikke plukke på nesen.

(Dagbladet.no): Den vanlige reaksjonsmåten mot en spiller som skjeller ut dommeren er gult eller rødt kort.

Den engelske toppdommeren Graham Poll nøyer seg ikke med det - han tar tilbake med samme mynt.

Blant annet er han kjent for å ha gått i klinsj med Wayne Rooney etter at United-spissen overøste ham med kjeft.

Får smake egen medisin

Poll gjør i disse dager seg klar for å dømme i VM, og lover at han ikke kommer til å nøle med å ta igjen med de som måtte yppe seg.

- Hvis noen forsøker å fornærme meg, vil de gjøre det på engelsk. Jeg har aldri blitt kalt en juksemaker, men jeg får ofte engelske skjellsord rettet mot meg, sier Poll til The Sun.

Og gir en kjapp smakebit på hva som er de vanligste fy-ordene under en fotballkamp:

- Man får høre mye «Of f*** off». «F*** you» er enda mer vanlig. Da sier jeg bare «F*** you as well», og så er vi ferdig med det.

KONTR(P)OLL: Graham Poll er regnet for å være Englands beste dommer, og godtar ikke kjeft uansett hvem som er avsender. I så fall svarer han med samme mynt. Foto: REUTERS
KONTR(P)OLL: Graham Poll er regnet for å være Englands beste dommer, og godtar ikke kjeft uansett hvem som er avsender. I så fall svarer han med samme mynt. Foto: REUTERS Vis mer

Han trekker fram en episode med Wayne Rooney, i en kamp mellom United og Arsenal.

- Vi hadde en stor krangel. Han bannet mot meg 42 ganger, blir det sagt. Men etter det har han ikke stelt i stand et eneste problem. Han respekterer meg og jeg respekterer ham, sier Poll.

•Din mening: Greit at dommere gjengjelder banning med banning?

<B>KRANGLET:</B> Erik Hagen gikk helt opp i ansiktet på Graham Poll da Norge møtte Tsjekkia i Praha i november i fjor. Han slapp med det gule kortet - og sannsynligvis et par ukvemsord.