Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bruker Vålerenga som springbrett

Øyvind Bolthof (22) har én tippeligakamp bak seg, men unggutten har allerede staket ut kursen. - Vålerenga er bare et skritt på veien mot noe stort. Jeg vil bli proff i utlandet, og aller helst i Nederland, sier Bolthof til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter innsatsen mot Bodø/Glimt i serieåpningen, var det aldri noen tvil om at Bolthof skulle vokte Vålerenga-målet mot Skeid i kveld.

- Uerfarne Øyvind vil helt sikkert variere i prestasjonene denne sesongen. Men på sitt beste er han kjempegod.

- Faktisk er han vår viktigste spiller akkurat nå, sier trener Lars Tjærnås til Dagbladet.

Offensiv

Og fortsetter:

- Øyvind er offensiv i hodet. Med det mener jeg at han står langt ute og tidlig avskjærer gjennombruddsballen hos motstanderen. Han er ekstremt flink med beina og blir et viktig angrepsvåpen ved å sette ballen hurtig i angrep. Jeg håper han greier å beholde roen i kampene, sier Tjærnås.

Det siste har ikke Bolthof noen problemer med å love.

- Min beste egenskap er nettopp roen. Jeg har selvtillit og er ikke lett å vippe av pinnen. Selvsagt kribler det litt i magen foran en kamp, men ikke mer enn det må. Overtenning er et ukjent begrep.

  • Etter to sesonger på utlån til Årvoll i 2. divisjon, ble Øyvind Bolthof hentet tilbake til Vålerenga i høst - som andrekeeper for Tore Krogstad. Så fikk Krogstad ryggproblemer, og klubben kjøpte finnen Mikko Kavén.

Bolthof var fortsatt bare andrekeeper.

- Jeg har full forståelse for at Kavén spilte mot Chelsea. Men da han ble skadd, grep jeg sjansen.

- Min plass nå


- Og nå er keeperplassen min, sier Øyvind Bolthof.

- Når reiser du til utlandet?

- Det haster ikke. Jeg har kontrakt med Vålerenga ut 2001. Men jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker meg ut. Far er nederlender og jeg har stor sans for nederlandsk fotball.

- Men England er også forlokkende ettersom det er mange nordmenn der fra før, sier Øyvind Bolthof.