Lance Armstrong ekspert på NBC

Brukes som ekspert: - En skam

Lance Armstrong figurerer som ekspert for NBC under Tour de France. Det skaper reaksjoner.

BRUKES SOM EKSPERT: Lance Armstrong har gitt små ekspertanalyser på NBCs Tour de France-sendinger i år. Det er ikke alle like fornøyde med. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
BRUKES SOM EKSPERT: Lance Armstrong har gitt små ekspertanalyser på NBCs Tour de France-sendinger i år. Det er ikke alle like fornøyde med. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lance Armstrong var sykkelsportens største stjerne og en folkehelt i USA på 90- og 00-tallet, men i 2012 konkluderte det amerikanske antidopingbyrået (USADA) med at amerikaneren hadde brukt prestasjonsfremmende stoffer.

Armstrong ble fratatt de sju sammenlagtseirene sine i Tour de France, ble utestengt på livstid, og ble en forhatt skikkelse i sykkelsirkuset.

Siden den gang har det vært en stadig debatt rundt amerikanerens involveringer i sykkelsporten. Armstrong har sin egen sykkelpodkast, The Move, og i år har han også blitt brukt som ekspert under NBCs Tour de France-sendinger.

Det har ført til diskusjoner i sykkelmiljøet.

- Ødela for en generasjon

Sykkelnettstedet Cyclingnews omtalte debatten på torsdag, og viser til PBS-ankeret Ray Suarez som ba følgerne sine dele deres tanker om Armstrongs TV-tid.

- Selv om Armstrong har sine tilhengere, er majoriteten av kommentarer på sosiale medier kritiske til NBCs bruk av Armstrong, som de beskriver som en juksemaker, sosiopat, og en som de mener har gjort en stor skade på amerikansk sykling, skriver sykkelnettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer