Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brukte 23 milliarder på spillerkjøp i 2013

Flest overganger i Brasil, mest penger i England.

KOSTBARE: Barcelona og Real Madrid punget ut for henholdsvis Neymar og Gareth Bale. Foto: Josep Lago, Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB Scanpix
KOSTBARE: Barcelona og Real Madrid punget ut for henholdsvis Neymar og Gareth Bale. Foto: Josep Lago, Pierre-Philippe Marcou, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballklubber verden rundt brukte nærmere 23 milliarder kroner på internasjonale overganger i 2013.

Det viser tall fra den ferske FIFA-rapporten om det globale overgangsmarkedet. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har gått gjennom 12 309 internasjonale overganger for mannlige, profesjonelle spillere.

Totalsummen lå på 3,7 milliarder dollar (22,67 milliarder kroner).

- Rapporten gir en unik innsikt i mønstrene og trendene som har utviklet seg i det internasjonale overgangsmarkedet i løpet av 2013, fra et nasjonalt, regionalt og globalt perspektiv, heter det i rapporten.

Brasil var det mest aktive markedet med totalt 1402 overganger for spillere som gikk inn og ut av landet. I England ble det brukt mest penger med totalt 5,6 milliarder kroner.

Gjennomsnittsalderen for spillerne som byttet klubber, var 25 år og 3 måneder.

(NTB)

Hele Norges coronakart