Brukte Braaten på kanten

Sammen med Gamsten, Doffen og Grindheim.

BRØNDBY (Dagbladet.no): I tillegg til spørsmålet om hvem som spiller midtstopper mot Tsjekkia på lørdag, er kanskje høyrekanten den posisjonen hvor det er størst usikkerhet.

Jan Gunnar Solli har virket som det mest sannsynlige valget, med Daniel Braaten som en joker i den svært viktige playoff-kampen.

Da Hareide avsluttet dagens trening med spill på en sterkt redusert bane, spilte det svarte laget med en midtbane bestående av Morten Gamst Pedersen, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim og Daniel Braaten.

Foran seg hadde de John Carew og Ole Martin Årst (Steffen Iversen var gått i garderoben med en blå tå). Bak seg hadde de en forsvarstreer bestående av John Arne Riise, Brede Hangeland og Jon Inge Høiland.

Da Hareide før kampen mot Moldova kommenterte Folkets landslag, stemt fram av leserne på Dagbladet.no, sa han at han synes Braaten passer best som spiss.

Kanskje skiftet han mening etter å ha sett Braaten rundlure Roberto Carlos fra høyrekanten i RBKs kamp mot Real Madrid. Hareide vil fortsatt ikke røpe noe om laget, men lettet kanskje litt på sløret i dag:

- Det var ikke spesielt bevisst å kjøre de fire i dag. Jo, lite grann kanskje, sier han med et smil til NTB.

Hareide sier at det kan bli disse fire som starter, men at det fremdeles bare er tirsdag.

SKØYERE: Daniel Braaten (t.v.) ble brukt i landslagets formasjonstrening i dag, og kan fort bli en joker i lørdagens playoff-kamp mot Tsjekkia på Ullevaal. Han kjemper i første rekke med Jan Gunnar Solli og Alex Valencia om plassen på høyre kant. Foto: SCANPIX
SKØYERE: Daniel Braaten (t.v.) ble brukt i landslagets formasjonstrening i dag, og kan fort bli en joker i lørdagens playoff-kamp mot Tsjekkia på Ullevaal. Han kjemper i første rekke med Jan Gunnar Solli og Alex Valencia om plassen på høyre kant. Foto: SCANPIX Vis mer
RÅSTERK: Kanskje var det oppvisningen mot Real Madrid som ga Åge Hareide troen på Daniel Braaten som høyrekant mot Tsjekkia? Braaten valset opp med etablerte superstjerner i mesterligakampen på Lerkendal.