- Brukte dop og steroider

Eks-kona til John McEnroe avslører at de elsket på kokain, men at hun fikk tennis-stjernen til å slutte med steroidene fordi han ble aggressiv.

Tatum O'Neal kommer med påstandene i fredagens nyhetsprogram «20/20» på ABC. Ifølge McEnroes eks-kone brukte han steroider under tenniskarrieren, og han ruset seg også på kokain og marihuana. Intervjuet på amerikansk tv er et svar til McEnroes selvbiografi «You Cannot Be Serious». Der skriver han selv at de var høye første gang de elsket - uten å spesifisere hva de hadde tatt.

- Første gang vi elsket i 1984 hadde vi tatt kokain, presiserer O'Neal.

På narko-klinikk

Det kjente paret skiltes i 1992, og McEnroe jobber for tida som Wimbledon-kommentator for NBC-TV og BBC. O'Neal er på narkotika-rehabilitering, og sier hun har vært narkofri i flere måneder.

- McEnroe brukte steroider da han gjorde comeback etter at sønnen vår Sean ble født i 1987.

- Visste tennis-organisasjonene om steroid-bruken?

- Jeg leste aldri noe om det. Det var jeg som fikk ham til å slutte fordi han ble voldelig, sier O'Neal til ABC.

Skuffet McEnroe

McEnroe som var beryktet for sitt temperament, vant sju store mesterskap i karrieren - det siste i 1992. Eks-proffen nekter å kommentere beskyldingene fra eks-kona men skriver i en pressemelding:

«Jeg er veldig skuffet over Tatums uttalelser. Jeg håpet at hun etter alle disse årene ville se ting mer presist, og at hun delte min omtanke for våre barns velferd.»

<B>KJENDISPARET: Tennis-proff John McEnroe og skuespiller Tatum O'Neil er på basketkamp sammen i 1986. De møttes to år tidligere og fikk tre barn sammen.